Месершмит победи Балкан 2005, печели група В на АБА


Месершмит победи Балкан 2005, печели група В на АБА
01-12-2008 23:30

Отборът на Месершмит победи Балкан 2005 в един крайно интересен и драматичен мач със 116-105 и завоюва първото място в група В на втория етап на Аматьорската Баскетболна Асоциация. Това бе първата загуба на тима от Ботевград през този сезон, но тя няма да им попречи да се класират за четвъртфиналните плейофи. Двата тима изиграха един от най-интригуващите двубои в лигата до този момент и си вкараха общо 33 тройки. За Балкан 2005 липсваха Христо Христов и Мирослав Ралчев, а наличието на Георги Младенов не успя да предотврати първата им загуба. С най-голяма заслуга за успеха на Месершмит бяха Ангел Жилев и братята Цекови. Това на практика бе последната среща за двата отбора и те вече знаят своите позиции преди плейофите. Месершмит са първи и ще играят с четвъртия отбор от другата група А. Срещата между Месершмит и Балкан 2005 ще бъде излъчена по Ринг ТВ в четвъртък.
 
В тази група В ситуацията е все още неясна с другите два отбора, които ще се класират за плейофите. Всичките четири тима имат шансове да се класират напред като Thunder Daddies са с едни гърди напред след като имат 2 победи.
 
Друг оспорван мач се изигра днес в другата група А. Bricks победи Политехника със 73-71 и ще спори с Nike за първото място. След този успех „тухлите” са без загуба, а имат четири победи в актива си. Политехника пък допусна втора загуба, но това няма да им попречи да участват в плейофите. Два отбора в тази група А са без спечелен мач и нямат никакъв шанс за класиране напред – Мешетата и Thunder.
 
Предстоят шест срещи до края на втория етап от Аматьорската Баскетболна Асоциация, които на практика ще определят двойките в четвъртфиналните плейофи. В сряда, 3-ти декември  в залата на 50-то СОУ в Драгалевци ще се играят два мача, единия от които е за престиж между Thunder и Мешетата, а другия крайно интересен между Мултигруп и Thunder Daddies.

АМАТЬОРСКА БАСКЕТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ
Сезон 2008, Втори етап
 
ГРУПА А

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ
 
ГРУПА В

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи