Север - Юг 84-78 във видинския "Мач на звездите"


Север - Юг 84-78 във видинския "Мач на звездите"
Двата отбора след мача
02-12-2008 14:46 | viasport.bg

За втора поредна година СЕВЕРЪТ победи ЮГА в МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ с 84-78 пред 1300 зрители във видинската зала „Фестивална”.


Срещата бе част от цялостната антиСПИН кампания, която се проведе в гр.Видин по повод 1-ви декември - Световния ден за борба със СПИН. В организацията на проявата участие взеха Община Видин, РИО-Видин, РЦЗ, КАБКИС, ДАМС-Видин, Сдружение „Отворена Младеж”, Сдружение „Заедно”, БМЧК, БК”Видабаскет”, Областен съвет по наркотични вещества, Движение на българските майки и читалище „Цвят”. Подгряваща музикална и развлекателна програма преди звездния двубой изнесоха брейк-денс формация „СОУЛ ДИЛЪРС”, джаз-формация „ФЕЙМ” и каратистите от школата на Вардан Папикян.
 

Кампанията в зала „Фестивална” бе открита от г-н Борислав Ванков – зам. кмет на Община Видин, който е един от „виновниците” за трета поредна година този ден да се отбелязва по такъв атрактивен и запомнящ се начин с организиране на Мач на звездите между училищата от нашия град. Учебните заведения символично са разделени на север и на юг от историческия музей /Турски конак Колука/.  
 

Във фойето на залата бе разположен щанд на Сдружение Отворена младеж, където доброволци на организацията предлагаха информационни материали за правата на младите хора в европейския съюз, за възможностите да кандидатстват по европейски проекти и така да се опитат да направят града ни съпричастен към голямата европейска идея. Тази година мотото на празника бе „Всеки ден е антиСПИН ден. Бъди в час!”. Това бе и темата, която интерпретираха в своите творби ученици от училище „Любен Каравелов”. Творбите им бяха аранжирани във фоайето на спортната зала, а авторите на 20 рисунки, оценени от жури, получиха награди от организаторите. 
 

Естествено най-големи емоции предизвикаха момчетата от двата отбора на СЕВЕРА и ЮГА, които при представянето „взривиха” зала „Фестивална”. За съжаление много хора не можаха да намерят места в залата и пропуснаха зрелищния двубой.  
 

Срещата бе много оспорвана и до последно не се знаеше, кой ще е крайният победител. Цели 11 пъти резултатът бе изравняван, като и двата отбора си сменяха водачеството с не по-голям аванс от 7-8 точки. Северът взе първата част с 18:13 точки, а южняците се реваншираха през втората отбелязвайки също 18 точки срещу получени 15. И така на полувремето северняците имаха само кош преднина 33-31. 

 

На почивката се проведе най-атрактивната игра с публиката за първи вкаран кош от централната линия с парична награда от 100 лева. Играта на БУЛСТРАД спечели Денис Емилов от Професионална гимназия „Проф.д-р Асен Златаров”, а всички останали участници, които не успяха да покажат точен мерник получиха утешителни награди, фланелки от общинския съветник Ралица Недялкова, която е член на постоянната комисия по младежта спорта и социалния туризъм.
 
Третата част на срещата също бе много оспорвана с редуване на обрати. И двата отбора демонстрираха прецизна стрелба от далечно разстояние, реализирайки общо 7 тройки за частта, която завърши с 2 точки аванс за Севера 23:21. Всичко в звездния двубой се реши в последните 2 минути на последната четвърт. Добра игра в защита и две последователни бързи атаки дадоха преднина на северняците от 10 точки и внесе спокойствие в редиците на Никола Николо-Коко. Състезателите на Илиян Ангелов-Лъвчето наложиха пресираща защита на цяло игрище и успяха да стопят разликата до 6 точки 25 секунди преди последния съдийски сигнал. Сили обаче за пълен обрат не им стигнаха и за втора поредна година Северът спечели Мача на звездите във Видин. Срещата завърши при резултат 84:78. 

За най-полезен състезател на двубоя бе определен Теодор Киров от отбора на Севера, който вкара 27 точки, добави 12 борби, 2 блокади и 5 асистенции.

 

Реализатор №1 на „звездния мач” стана Атанас Иванов от отбора на Севера с 29 точки, от който 4 тройки. Конкурса за най-атрактивна забивка спечели Владимир Гулев от Юга, а от линията за трите точки най-точен бе отново Теодор Киров от отбора на северняците. На финала той вкара кош повече от южняка Дино Николов и заслужено спечели приза.

 

Наградите във всички конкурсни игри подсигури верига магазини „Зора”. Момчетата от отбора на Севера, който спечелиха двубоя получиха много награди и подаръци. Ротари клуб-Видин предостави 200 лв. Сладкарница „Венеция” подари огромна торта с формата на баскетболно игрище. Салони за красота и козметика „Двете скубли” и „Нели” връчиха талони на отбора победител за безплатни процедури, фирма „Чарли 2000” подари 100 комплекта с шоколадови лакомства за гостите в зала „Фестивална”. Заведение „Монте негро” подсигури празнична вечеря и за двата отбора.

 

Най-голямата награда за състезателите и от двата отбора бе специалната екипировка, изработена от фирма КНАУФ за двубоя, която остава за спомен на участниците в третото издание на Мача на звездите. Кампанията бе закрита от зам.кмета на Община Видин, който връчи наградите и Купата на отбора победител.

 

Дейностите и инициативите във връзка със Световния ден за борба със СПИН се координират от Местния координационен офис на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи