Армани Джийнс изненада еврошампиона ЦСКА


Армани Джийнс изненада еврошампиона ЦСКА
Витали и Хоукинс след мача (сн. Euroleague.net)
04-12-2008 10:11

Армани Джийнс Милано поднесе голямата изненада в Евролигата снощи след като победи настоящия шампион на това състезание ЦСКА Москва. В един драматичен мач италианците се наложиха с 80-79 и нанесоха първо поражение за „червените” от Москва от 1 април насам. Тогава в четвъртфиналните плейофи гръцкия Олимпиакос победи насред Москва, но после не може да довърши руснаците и по-късно бе елиминиран.
 
Преди седмица ЦСКА Москва оцеля в Белград след като сърбите от Партизан пропуснаха пет последователни стрелби в края на мача и паднаха с една точка. Снощи в Милано обаче щастието не бе на страната на руския тим. Те водеха дори с 20 точки през първото полувреме от мача (14-34), но всичко се обърна напопаки за Еторе Месина и отборът му през второто полувреме. Италианците започнаха третата четвърт със серия от 14-2, което ги върна в мача. Последната част бе изпълнена с множество обрати - седем пъти отборите сменяха лидерството в мача, а шест пъти резултата бе изравняван.
 
Лука Витали изигра един от най-добрите мачове за Армани Джийнс и вкара 5 от 6 тройки за общо 17 точки, а звездата на вечерта бе американеца Дейвид Хоукинс отбеляза 20 точки, повечето от които в края на срещата.
 
Зоран Планинич бе най-резултатен за гостите от Москва с 15 точки, а Рамунас Шишкаускас и Трейджън Лангдън добавиха съответно 11 и 10.
 
Минута преди края на срещата Лангдън вкара два наказателни удара за 75-77 в полза на ЦСКА Москва, италианците пропуснаха, но Рока хвана борба в нападение и Хоукинс вкара кош и фал за 78-77 за домакините. Хряпа отвърна след прекрасна асистенция на Планинич, а отново Хоукинс надигра защитника си и отбеляза 9.1 секунди преди края за 80-79. ЦСКА взе тайм аут, но Шишкаускас сгреши в дрибъла и топката му бе отнета. 1.9 секунди преди края Томас от домакините бе фаулиран и след като пропусна първия, нарочно не вкара и втория, а отскочилата топка попадна в играч на ЦСКА с което времето изтече. Така Армани Джийнс след като губеше през първото полувреме с голяма разлика, поднесе голямата изненада на вечерта в Евролигата.
 
Победата на италианците бе тяхната втора в групата от шест мача, докато актива на ЦСКА вече е 5-1.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АРМАНИ ДЖИЙНС – ЦСКА МОСКВА
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВДУАЛНО КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ НА СРЕЩИТЕ В ЕВРОЛИГАТА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи