Идването на Тони Ейкинс в Лукойл Академик се отлага


Идването на Тони Ейкинс в Лукойл Академик се отлага
Тони Ейкинс
04-12-2008 12:11

Идването на новия гард на Лукойл Академик Тони Ейкинс засега се отлага. Семейни причини го спират да пристигне след като „студентите” подписаха с него до края на сезона. Той трябваше да пристигне в България още в началото на седмицата, но засега това не се случва. От клуба уведомиха, че ще направят всичко възможно, за да уредят новия си плеймейкър за срещата с Баронс ЛМТ от III кръг на Еврокъп идния вторник.
 
Играчът, който не завърши сезона в Хърватия, тъй като даде положителна допинг проба по време на плейофите в шампионата премина в гръцкия ПАОК през лятото. В този отбор обаче той изигра една единствена среща преди да бъде освободен. Лукойл Академик е тимът, който го пожелава и според ръководството на шампионите вече е подписан договор с него до края на сезона.
 
От началото на годината бяха освободени Антонио Бъркс и Тим Пикет, а на тяхно място първо бе привлечен Кевин Крюгър, а сега и Тони Ейкинс. Отборът все още търси първи успех в турнира Еврокъп след като записа две поредни загуби от УНИКС Казан и Динамо Москва. Шансовете за класиране напред в турнира вече са минимални.
 
„Студентите” търсят и център, за да се подсилят в подкошието. Въпросът е дали е нужна такава селекция за българското първенство, където все още конкурентите на шампиона не се доближават до тях. И трябва ли да се затварят пак българските играчи, които в интерес на истината играха най-добре в мача с Казан преди две седмици в София. А и Тодор Стойков го доказа в минали години, че само той за България е достатъчна гаранция за титли...

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи