Берое 07 взема 2 точки срещу Тони 7 в Ямбол


Берое 07 взема 2 точки срещу Тони 7 в Ямбол
Берое 07 записа победа в Ямбол
04-12-2008 17:29

В изтеглен мач от 10-ия кръг на женската А група отборът на Берое 07 победи в ямболската зала "Диана" играещия там домакинствата си сливенски Тони 7 с резултат 56-81. Победата на по-опитния тим от Стара Загора в това регионално дерби бе очаквана и задължителна, след редица неудачи, а с нея той дръпна с две точки във временното класиране пред днешния си съперник. Получи се обаче приятен за гледане мач, в който въпреки загубата с разлика, и момичетата от Тони 7 имаха някои силни моменти, особено в първите минути и в цялата последна четвърт.
 
В първите минути Тони 7 започна добре и се държеше на терена като равен с равен. Сливенският тим дори поведе в самото начало - 3-0 след тройка на Цветелина Кременлиева и после 5-2 след кош на Гергана Колева. После Берое 07 все пак излезе напред в резултата, но в продължение на повече от 6 минути не успяваше да поведе с повече от 5 точки срещу играещият много навито млад отбор на Тони 7, който връщаше повечето успешни стрелби. Въобще, през тези първи 6 минути имаше много малко пропуски при стрелбата и на двата отбора и логично за това врема те си вкараха цели 36 точки - 16-20. После обаче до края на четвъртината настъпи "засушаване" - състезателките на Берое 07 правеха грешка сред грешка, а символичните домакини вече не успяваха да бележат. Така в четирите минути до края на първата четвърт влязоха общо само още 5 точки и тя завърши при 17-24.
 
От тук нататък по-голямата класа на тима от Стара Загора си каза думата и в следващите 20 игрови минути изходът от двубоя се реши в негова полза. Още в началото на втората част 5 точки на Катя Кордова доведоха резултата да 17-29. Известно време разликата се задържаше около 12 точки, но после с нови 5 безответни Берое 07 дръпна с 15, а на почивката водеше с 23-40. Второто полувреме започна отново със силни изяви и прецизност в завършващата фаза на атаките на Кордова, която после получи подкрепа в това отношение и от Ралица Нанева. Техният отбор продължи да трупа аванс и след 30 минути игра вече водеше с над 30 точки - 33-65 (разликата в един момент бе стигнала и до 34).
 
Чест прави на момичета на Ивайло Христов, че в този момент, типично в свой стил, те продължиха да се боярт за всяка топка и всяка педя терен, вместо да "развеят бялото знаме". Така в последната четвърт те използваха по най-добрия начин логичното отпускане в редиците на Берое 07, за да стопят част от своя пасив и да покажат, че не са боксова круша. Първо, до средата на четвъртината, играта вървеше кош за кош, а после Тони 7 направи серия от 14-2, с която намали разликата до само 11 точки. Този много силен за символичните домакини период започна дори без техният лидер и основен реализатор Гергана Колева, която си почиваше на пейката. Но когато и тя се завърна в игра и вкара тройка и още един кош, резултатът стана 54-75. Все пак състезателките на Георги Божков не допуснаха по-голямо намаляване на аванса си и с добра защита до последната сирена получиха само още 2 точки в коша си, а отбелязаха 6, за своята победа с разлика от 25.
 
Кордова вкара цели 35 точки, а постигна и дабъл дабъл, добавяйки 11 овладени топки. С коефициент на ефективност 37 тя ще бъде сред основните кандидатки за MVP на кръга. Ралица Нанева и Нели Пашева допринесоха с по 16 точки и по 7 борби за успеха на своите.
 
За Тони 7 за пореден път този сезон половината от точките на тима (този път точно половината) - 28 - бяха дело на Гергана Колева, която обаче бе пазена много плътно от гардовете на Берое 07 и бе принудена да направи 11 грешки. Цветелина Кременлиева показа добър мерник отдалеч и наниза 3 тройки за общо 10 точки в мача, а борбената Мария Байчева овладя 9 отскочили топки под кошовете.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 – БЕРОЕ 07
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи