Драконовски мерки в Ямбол


Драконовски мерки в Ямбол
Ямбол
04-12-2008 20:42 | Yambolbasketball.com

Драконовски мерки е предприел от понеделник старши треньорът на баскетбо­лен клуб "Ямбол" Иван Чолаков заради мно­го слабото представя­не в последните кръ­гове на отбора. В събота те допуснаха пета поредна загуба, като този път загубиха с конфузната разлика от 20 точки в зала " Диана " от състава на Левски и наставникът е отстранил от тима за неопределено време гардовете Станислав Говедаров, капитан на отбора и американецът Скот О'Галъхър, като формулировката е за неспазване на тактическите указания по време на мача със "сините". На традиционния брифинг в сряда Иван Чолаков оповести също, че целият отбор няма да получава заплати, докато не коригира играта си.


"Въпреки събирането с баскетболистите на откровен разговор предната седмица, където уж се разбрахме какво се иска от тях, в мача срещу Левски дори се представиха още по-лошо в сравнение с предните двубои", каза още Иван Чолаков, като допълни, че по същество няма колектив, липсва сплав между единомишленици, нещо което в ямболския мъжкия отбор не е имало от 15 години. По време на брифинга старши треньорът прецени като добри изявите единствено на тъмнокожия американски централен нападател Байрьн Сандърс и донядъде на Стойо Чолаков, всички други са далеч от нужното равнище.


Не бе проблемът в това, че Левски игра силно в съботния сблъсък, а че Ямбол се представи изключително слабо, отчете треньор номер 1 на баскетболна България за 2006 година. Той каза още, че привържениците на баскетболния тим искат да виждат максимално раздаване от страна на състезателите и ако виждат подобно нещо феновете все така ще подкрепят отбора, докато при сегашната ситуация има опасност публиката да се оттегли от зала "Диана".


Игровият егоизъм, демонстриран от Скот О'Галахър и Станислав Говедаров, неспазването от тях на тактическата дисциплина се насажда и у другите баскетболисти, анализира на пресконференцията още Иван Чолаков, като добави, че се вижда как почват и Павел Маринов, и Мартин Дурчев да "стискат" топката, а Кирило Скуматов се крие някъде по терена."Нямаме облик, нямаме лице, в момента просто сме десетина души, събрани да играят нещо", продължи в този остър стил наставникът на най-популярния колективен спорт в град Ямбол.


На Ямбол предстои изключително тежко гостуване в събота във Варна на тамошния "Евроинс Черно море". "Моряците" влязоха в силна серия, а имат и скъпа селекция, включваща церовете Майкъл Ърл и Атила Сантош, както и качественият плеймейкър Кори Макинтош, а в редиците на черноморци е и сръбското крило Вуйович. Този съперник винаги играе "на кръв" срещу Ямбол, а има да търси реванш и заради загубата във втория кръг от първенството, когато ги биха в зала " Диана " в петминутно продължение.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи