Йордан Бозов ще играе в Кипър


Йордан Бозов ще играе в Кипър
Йордан Бозов заминава за Кипър
05-12-2008 09:34

Гардът на националния отбор Йордан Бозов облича екипа на кипърския Апоел Никозия. След завръщането си от Испания, където игра през миналата година, Бозов поддържаше форма с тима на ЦСКА и имаше аматьорски договор, който му позволяваше да напусне при подходяща оферта от чужбина. Съвсем естествено той се превърна в основна единица за „червените“ и бе най-добрия техен състезател със средно по 20.8 точки, 4.3 борби и 3.5 асистенции за 37 минути игра в четирите мача в НБЛ. След освобождаването на Росен Барчовски обаче Бозов също напусна тима и се готвеше индивидуално до получаването на изгодна оферта от чужбина. Сега той ще играе за кратко в Кипър, а преди това е играл в чужбина за израелския Апоел Галил Елион и испанския Бургос.
 
Новият отбор на Бозов се намира на трета позиция в класирането на Кипър с актив от 3 победи и 2 загуби. Утре те се изправят срещу един от най-добрите отбори в първенството на страната през последните години – АЕЛ Лимасол.
 
„Подписах договор за 45 дни, въпреки че те ме искаха до края на сезона”, каза за BulgarianBasket.com от летище София Бозов. „Там сезона обаче продължава до април и след това ще имам по-малко опции за оставащите два месеца. Така ще имам възможност след като изтече контракта ми да търся и други оферти, а варианта с удължаването на договора ми и там ще остане.”
 
Бозов, който ще навърши 30 години в края на януари каза още, че не познава в детайли кипърското първенство и добави:
„Единствено знам, че там играчт много чужденци и няма ограничения относно техния брой. Отборът играе утре срещу първия в класирането АЕЛ и се надявам да помогна с каквото мога. Офертата бе добра и не исках да почивам, а да използвам времето и играя.”
 
Вчера от БФБ бе изпратено разрешение за Бозов след като кипърци преведоха нужната такса от 100 евро за издаването му. Така той ще дебютира още в утрешната среща на новия си клуб.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи