Кевин Крюгър си тръгва от Лукойл Академик


Кевин Крюгър си тръгва от Лукойл Академик
Крюгър (вдясно) е аут от Лукойл Академик
05-12-2008 11:40

Американският гард Кевин Крюгър си заминава от Лукойл Академик. След като изкара малко повече от три седмици в лагера на „студентите”, американският гард е пожелал сам да си ходи и е изтъкнал семейни причини пред ръководството на шампиона на България.
 
Крюгър изигра пет срещи с екипа на Лукойл Академик, но те загубиха три от тях – веднъж от Левски в първенството на страната и на два пъти в турнира Еврокъп от УНИКС Казан и Динамо Москва. Все пак той не остави лоши впечателния с представянето си и имаше по 14.8 точки, 4.8 асистенции и 2 овладени топки за средно по 32.6 минути в петте изиграни мача.
 
За да освободи място за Крюгър, Лукойл Академик освободи предишния гард на тима Антонио Бъркс. В последствие обаче бе привлечен и Тони Ейкинс, но неговото идване до този момент се забавя.
 
В един от блоговете си в интернет Крюгър говори за това, че изпитва носталгия към родината си и му е много трудно в България. Той обаче разказва, че за всяка една ситуация около контракта си винаги е получавал отговор „tomorrow”. Освен това явно американецът не се е бил приспособил към начина на живот в нашата страна и повечето пъти се е хранил в китайски ресторант. Благодарности в блога си той изказва на Мария Аладжова, бивша колежка, която е била волейболистка от университета му в Невада Лас Вегас. Тя прекарва по-голяма част от времето с него, но въпреки всичко той не се чувства комфортно.
 
Свободното си време той гледа популярната телевизонна серия „Офисът”, като дори не му е омръзнало всеки епизод да го повтори по три пъти. Освен това поддържа връзка със семейството си и с приятелката си, използвайки Blackbery messenger на мобилния си апарат.
 
Крюгър разказва още за нещастната загуба от УНИКС Казан с една точка, една от най-трудните му в досегашната кариера и за публиката, която подкрепя отбора в мачовете.
 
"Студентите" излизат довечера в мач от деветия кръг на Националната Баскетболна Лига срещу Рилски спортист от Самоков, а в отсъствието на Крюгър шансовете на гостите за изненада се увеличават.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи