Рилски спортист скача на Лукойл Академик в Правец


Рилски спортист скача на Лукойл Академик в Правец
Рилски спортист гостува в Правец
05-12-2008 16:33

Рилски спортист излиза днес от 18.00 часа срещу шампиона Лукойл Академик във втората среща от деветия кръг на Националната Баскетболна Лига. Съставът от Самоков, който е една от приятните изненади на новото първенство е в почти пълен състав, а македонския треньор Александър Тодоров няма да може да разчита само на Александър Груев.
 
Не такова е положението при „студентите”, които след като освободиха Антонио Бъркс и Тим Пикет, вече нямат на разположение и Кевин Крюгър, заминал изненадващо за родината си. Очертава се един много интересен мач, в който шансовете на гостите за изненада изведнъж се увеличиха.
 
След добрите си игри в Балканската лига, самоковските баскетболисти вече показват завидно самочувствие и желание за успех. Първата среща в Самоков завърши с убедителен успех на Лукойл Академик, но тогава те нямаха такива проблеми в състава. Сега, със значително по-къса скамейка на „студентите” мачът ще бъде далеч по-оспорван.
 
Спортният всекидневник „7 дни спорт” днес дори се спряга, че Веско Веселинов и Тенчо Банев може да бъдат освободени на полусезона.
 
Утре са останалите двубои от кръга, в по-интересния от тях Левски приема Спартак Плевен в зала „Христо Ботев” в столицата от 18.30 часа. В последната среща от кръга Евроинс Черно море приема Ямбол във Варна.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи