Маркъс Хол - MVP на 9-ия кръг в НБЛ (мъже)


Маркъс Хол - MVP на 9-ия кръг в НБЛ (мъже)
Маркъс Хол
06-12-2008 23:24

След като в края на октомври подели званието "Най-полезен на 3-тия кръг" с тогавашния играч на Лукойл Академик Тим Пикет, сега в 9-ия кръг на Националната баскетболна лига гардът на Левски Маркъс Хол отново става MVP, но този път еднолично. Така вече в седем от деветте кръга на НБЛ първенци в класацията са американци, а в останалите два - сърби. Т.е. - все още чакаме някой български баскетболист да блесне, което може и скоро да стане, ако клубовете продължат да освобождават (или да пускат да си ходят) своите американски попълнения...
 
Едно е сигурно - че Маркъс Хол е един от тези, които най-малко могат да се притесняват за мястото си в своя отбор. Просто той се оказа незаменим за отбора на Левски от началото на този сезон, след като в 8 от 12-те мача, в които игра, бе най-резултатен за "сините". Но това е най-малкото. След като от доста време е най-добър реализатор на първенството, сега с тези феноменални 41 точки (7 тройки!) срещу Спартак Плевен, които му донесоха и титлата "MVP на кръга", Хол вече има огромна преднина във временното класиране при стрелците - 25.1 точки средно на мач, или с точно 4 повече от втория, сънародника му Кори Макинтош. Коефициентът 33, с който гардът на Левски е най-добър в 9-ия кръг е точно същият, с който той стана един от двамата "MVP" в третия. Разликата е, че докато тогава той вкара "само" 27 точки, но записа и 9 асистенции и 6 борби, този път той се бе концентрирал върху вкарването и така постави нов рекорд по резултатност в един мач. Предното най-добро постижение бе на... самия Маркъс Хол - 34 точки още в първия му мач за Левски.
 
Въпреки доминацията на чужденците в класациятa за MVP, все пак за четвърти път от досегашните 9 кръга подгласник на победителя в нея е българин. А това, че в случая той се казва Стефан Георгиев, означава че за първи път този сезон двама играчи на един и същ отбор (Левски) окупират първите две места. Коефициентът на Торо е с 5 пункта по-малък от този на американския му съотборник - 28, но пък бе постигнат само за 24 игрови минути, преди да бъде изваден за 5 фаула (докато Хол игра 38 минути). Центърът завърши с 23 точки при отличната успеваемост 10/12 в опитите за 2 т., а добави и 6 борби.
 
Призовата тройка се оформя от Майкъл Ърл (Евроинс Черно море), който явно започва да навлиза във форма, след едномесечното принудително отсъствие от игра. Той постигна коефициент 26, след 14 точки 7 борби и рекордните досега за сезона в НБЛ 7 блока. Ърл е и най-добрият шести играч на кръга, след като влезе от пейката в мача на "Моряците" с Ямбол.
 
След 9-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Кени Аделеке (коефициент - 25.6, общо борби - 12.8, борби в защита - 9.0 - и борби в нападение - 3.8), Маркъс Хол (точки - 25.1), Байрън Сандърс (борби в защита - 9.0), Кори Макинтош (асистенции - 5.1 - и отнети топки - 2.4) и Майкъл Ърл (блокове - 2.4).
 
Забележка: Гардът на Лукойл Академик Кевин Крюгър има най-добра средна стойност по показателя "асистенции" - 6.7, но е само с 3 изиграни мача.

ТОП 10 НА 9-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи