Славия Термострен победи Рилски спортист при жените


Славия Термострен победи Рилски спортист при жените
Цветелина Николова вкара 19 точки
07-12-2008 00:30

Женският тим на Славия Термострен победи като домакин един от конкурентите за влизане в първата четворка след първия етап от женската А група. Момичетата на Борислава Мандур се наложиха над Рилски спортист от Самоков със 67-54.
 
Четири отбори се борят за това четвърто място, което ще гарантира участие с най-силните тимове във втория етап от шампионата. След като се изиграе размененото домакинство от първия етап, деветте тима се разделят на първа четворка и втора петица, които ще играят помежду си във втория етап още по два мача всеки срещу всеки. Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик са сигурни участници в първата четворка, а с големи шансове да влезе между тях е и Монтана 2003. За четвъртото място спорят Рилски спортист, Славия Термострен, Миньор Перник и Берое 07. Засега на тази позиция е тимът от Самоков, но много важна среща се задава още следващия уикенд, когато в Арена Самоков гостува Миньор Перник. Победа в този мач почти сигурно ще класира самоковския тим в четворката.
 
За да се стигне дотам обаче Рилски спортист трябва да се представи далеч по-добре, отколкото днес в мача срещу Славия Термострен. Играта не потръгна още от самото начало, а още на почивката Рилски спортист изоставаше с 11 точки – 28-39. През второто полувреме състезателките на Иван Лепичев така и не успяха да се върнат и направят срещата по-интересна и закономерно загубиха с 13 точки накрая.
 
Три баскетболистки на Рилски спортист отбелязоха по 13 точки – Доли Цанкова, Деляна Коева и Христина Иванова.
 
Резервите на славистките не вкараха нито една точка, но пък за сметка на това титулярния състав се представи добре и заслужено бе в основата на успеха. Цветелина Николова завърши с 19 точки, а Лиляна Илиева добави 17.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи