Вера Перостийска - MVP на 10-ия кръг в А-група (жени)


Вера Перостийска - MVP на 10-ия кръг в А-група (жени)
Вера Перостийска
07-12-2008 01:09

На Вера Перостийска явно и върви да става MVP на кръга в женската А-група след силно представяне в мачове срещу все един и същ отбор, но на нейния Монтана 2003 изобщо не му върви да спечели някоя от срещите с този съперник. Получава се така, че когато 196-сантиметровата пловдивчанка играе близо до върха на въможностите си и "отнася" конкуренцията в нашата класация за MVP, точно тогава нейните съотборнички разчитат твърде много само на нея и "забравят" самите те да играят добре. При това положение обаче те трябва да забравят и за победата и да се задоволят с утешителното (или може би не особено утешително) "MVP на кръга", до което стига тяхната съотборничка.
 
На Перостийска този път й беше нужно още по-силно представяне, за да стане MVP на кръга, отколкото първия път, когато го постигна. Тя трябваше да "пребори" топреализатора на кръга Катя Кордова (Берое 07), която бе нанизала цели 35 точки и бе овладяла 11 борби още в четвъртък. Центърът на Монтана 2003 успя да го направи, макар че реализира с цели 10 точки по-малко - 25. Перостийска обаче добави към тях и 15 овладени топки под кошовете, 4 асистенции и типичните за нея отлични 5 "чадъра", за да събере коефициент 39 (изравнен рекорд за сезона досега) - с два пункта повече от Кордова.
 
Младата украинка Олена Самбурска от Лукойл Нефтохимик също се нарежда в Топ 3 тази седмица. Тя има равен коефициент (26) с четвъртата в класацията - опитната й съотборничка Елена Йоловска - но Самбурска бе много по-резултатна в този кръг със своите 25 точки.

Най-добър шести играч на кръга е американката Даниел Пейдж, която бе много ефективна в нападение за 24-те минути, които изкара на терена, и с почти безгрешна стрелба записа 13 точки, а към тях добави и 4 борби. Най-добър подавач на кръга е Галина Станчева (Берое 07) с 6 асистенции, а с най-много отнети топки (5) е Анита Димитрова (НСА Делта).
 
Освен, че е MVP на кръга, Перостийска също оглавява 3 от малките "класации" - тези за общо борби, борби в защита и блокове. В това последното (за блоковете) едва ли сте се съмнявали, още когато прочетохте тук по-горе, че тя има 5. Снажната състезателка на Монтана 2003 просто "затваря" своя кош при всеки по-самонадеян опит той да бъде атакуван и вече за 7-и път от 9 възможни тя е с най-много "чадъри" в кръга от А-група.

След 10-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Вера Перостийска (коефициент - 25.3 - и блокове - 3.4), Гергана Колева (точки - 23.1 - и отнети топки - 3.1), Стефка Митева (общо борби - 11.8 - и борби в защита - 8.9), Агнеса Дойчинова (борби в нападение - 4.0), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.2) и Олена Самбурска (отнети топки - 3.1).

ТОП 10 НА 10-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи