Добър дебют за Васко Евтимов в Италия


Добър дебют за Васко Евтимов в Италия
Васил Евтимов (pallacanestroreggiana.it)
08-12-2008 08:43

Васко Евтимов дебютира за новия си тим от Реджо Емилия в италианската Лега Дуе. Като гост на единия от фаворитите за влизане в елита на Италия Филени Йези, българинът започна в стартовата петица и бе един от основните играчи на отбора. Той игра 26 минути, вкара 4 точки (2/5 стрелба за 2 точки) и хвана 11 борби – най-много за своя тим. Въпреки отличната игра на Евтимов, отборът му падна със 61-73.
 
Бившият баскетболист на Лукойл Академик и настоящ съотборник на Евтимов Брайънт Смит вкара едва 3 точки за 23 минути игра.
 
Познатият от близкото минало с гостуването си в България именно на Лукойл Академик американски гард Алвин Йънг бе най-резултатен с 19 точки, а баскетболиста от националния тим на Италия Лука Инфанте се отчете с 12.
 
Най-големите проблеми на тима на Васко Евтимов създаде роденият в САЩ плеймейкър на домакините Антонио Маестранци, който е с италиански паспорт. Той вкара 21 точки и подаде 5 асистенции.
 
Въпреки загубата Палаканестро Реджо Емилия продължава да бъде на четвърто място във временното класиране на Лега Дуе с 6 победи и 4 загуби, но все още има реални шансове да атакува елита.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи