Гергана Колева на проби в Испания


Гергана Колева на проби в Испания
Гергана Колева
09-12-2008 11:03

Най-добрата реализаторка в женската А група – Гергана Колева замина на проби в испанския Пабелон Оуренсе. Високата 170 сантиметра баскетболистка, която играеше през от началото на този сезон в сливенския Тони 7 ще пробва късмета си във втора испанска лига, където играят още Мария Цанкова и Радостина Димитрова.
 
Колева е лидер при стрелците в първенството на страната при жените с 23.1 точки средно в 9 мача досега. Тя има и най-много отбелязани тройки в А група – общо 34 или средно по 3.8 на среща.
 
Пабелон Оуренсе се намира на последното място в Лига Феменина 2А със само една победа от 11 мача през този сезон. Други два отбора също имат по един успех, а един тим е с 2 победи, което кара ръководството на Пабелон Оуренсе да се надява, че може да излязат от кризата и се изкачат в таблицата.
 
В рамките на десетдневните проби, Колева ще получи отговор дали ще остане в тима или не. Ако ръководството на Пабелон Оуренсе се съгласи да я задържи, няма да има проблеми тя да започне да играе веднага, тъй като от страна на Тони 7 е дадено разрешение да бъде картотекирана за новия клуб.
 
„Изключително сме доволни от отношението на Гергана и от това, което тя показа на терена в изиграните си мачовеч за Тони 7 през този сезон”, каза за BulgarianBasket.com старши треньора на Тони 7 Ивайло Христов. „Това е един шанс за нея, да успее да разкрие възможностите си и ние й пожелаваме успех да го направи в Испания. Тя бе основен фактор в нашия отбор и ще бъде трудне да запълним дупката, която оставя след себе си, но не можем да спираме развитието й и ще се радваме да успее да се наложи в новия си отбор.”
 
До края на календарната 2008 година отборът на Тони 7 има още две срещи - с Монтана 2003 като гост (17-и декември) и с НСА (20 декември) като домакин. Веднага след приключването им, Христов заминава за чужбина, където има предварителни уговорки за привличането на нови състезателки за подсилване на отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи