Любо Минчев: Не се притеснявам за поста си


Любо Минчев: Не се притеснявам за поста си
Любомир Минчев (сн. sportni.bg)
09-12-2008 23:14 | Gong.bg

Старши треньорът на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Любо Минчев прие тежко третата поредна загуба на тима в Еврокъп. Той призна, че отборът му е направил слаб мач.
"Те играха добре, а ние направихме доста по-слаб мач, отколкото срещу Казан. В решителните моменти, когато намалявахме разликата, допускахме елементарни грешки. Не искам да упреквам състезателите. Слаб мач. Съгласен съм, че отборът няма лидер. В сравнение с миналата година, когато имаше трима лидери. На Тошко му се даваше по-малко такава роля, но това е минало. Перо Антич и Уили Дийн обаче ги няма и техните заместници не са на такова ниво. На гардовата позиция имахме голям проблем. Тони Ейкинс не е тренирал от месец, а сега игра 31 минути. Вчера му се схващаха краката. Истината е, че лидери като миналата година няма. Като поемах отбора бях наясно, че ще приема повече негативи, но те ми идват в повече сега. Не е далеч от това, което съм смятал, че ще стане, но не съм си го представял така", сподели Любо Минчев.
 
На въпрос дали се притеснява за поста си в Лукойл младият специалист отговори:
"Няма треньор, който да е сигурен. Много пъти е имало смяна на треньори. Не се притеснявам. Когато ми предлагаха да стана треньор на Лукойл, знаех какво мога да спечеля или загубя. Няма да съм вечен в Лукойл. Тази година бяхме реалисти и знаехме какви са ни възможностите спрямо тези отбори, но истината е, че очаквах да победим поне днес. Не се притеснявам. Знаех, че ще има негативни моменти като този, но чак пък толкова... Селекцията е отворен процес до затваряне на трансферния прозорец. Не мога да кажа какво ще стане. Това е въпрос на разговори и анализи. Днес на Тошко му е първият слаб мач. Всеки може да направи слаб двубой. Чанак получи в последните две седмици доста време за игра. Досега се е залагало на чужденци, а сега повече на българи. Това е идеален шанс за тях, но не се получава. Не упреквам никой. И аз имам вина. Не мога да упрекна състезателите си. Ние сме едно цяло. Когато лидерите ги няма, другите носят по-голяма отговорност, може би това важи за Чанак. Не съм искал да ограничавам времето на Тенчо или друг от българите, но все пак трябваше да гоним победата и използвах по-полезните. Бъркс беше полезен повече в защитен план, но не беше този, който ни трябва. Рано е за генерални изводи за грешки."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи