Евроинс Черно море загуби от Фени в Балканската лига


Евроинс Черно море загуби от Фени в Балканската лига
Черно море падна в Македония
10-12-2008 00:36

След като загуби от Суислайън Таково в предишната си домакинска среща в Еврохолд Балканската лига, македонският Фени Индустри победи у дома българския Черно море с 87-74. Успехът изкачи македонския тим на първо място в група А на лигата с актив от 3-1, докато Черно море има 2-2 и е на трета позиция. Големият фаворит в групата обаче, тимът от Вършац играе като домакин на Раднички 034 Груп утре и има шанс да си върне първото място.
 
Гостите от Варна стартираха мача далеч по-добре и контролираха играта през първата четвърт. Те имаха аванс от 4 точки след 10 минути игра – 12-16, но това бе единствената четвърт, през която гостите бяха по-добри от своите опоненти в мача. Набързо домакините поведоха в началото на втората четвърт и въпреки услията на гостите, те не позволиха на Черно море да поведе отново до края на срещата. На полувремето Фени Индустри имаше 3 точки аванс – 40-37.
 
Второто полувреме бе изцяло за домакините, Те го започнаха със серия от 7-0 и разликата достигна за първи път в срещата двуцифрени измерения. Въпреки това Черно море не се отказваха и се бориха мъжки до края. Особено това важи за американския гард Кори Макинтош, който отбеляза рекордните за сезона в лигата 34 точки и след този кръг продължава да бъде лидер със средно по 29.8 точки на мач.
 
Атила Сантош завърши с поредния си дабъл дабъл – 13 точки и 12 борби, но тези двама играчи на гостите от България бяха единствените с двуцифрени показатели. Младокът Николай Колев вкара 9 точки и грабна 9 борби.
 
През второто полувреме няколко играчи на Фени Индустри се разиграха и по средата на последната четвърт срещата бе на практика решена. Това стана благодарение на отличната стрелба на Милан Прекович и добрата игра отдолу под коша на Доналд Коул. Пекович вкара 5 тройки като някои от тях бяха наистина от много далечно разстояние. Той завърши с 25 точки, най-много за сезона в Балканската лига и добави 3 борби и 3 отнети топки за 32 минути на терена.
 
Коул добави 22 точки и 6 борби за победителите, а бившият играч на Лукойл Академик Гьорги Чековски завърши с 10 точки и 6 борби.
 
Фени Индустри играе срещу Раднички 034 Груп на 16-и декември и победа в този мач ще им гарантира място сред четвъртфиналистите на турнира. Мачът в Кавадарци бе последния за Евроинс Черно море в Балканската лига за 2008 година, а следващата им среща е на 21 януари догодина като гост на същия отбор – Раднички 034 Груп от Крагуевац.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МЕГА ФЕНИ ИНДУСТРИ – ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи