Рилски спортист и Левски играят днес мачове от Еврохолд Балканска Лига


Рилски спортист и Левски играят днес мачове от Еврохолд Балканска Лига
Левски и Рилецо излизат днес в БИБЛ
10-12-2008 02:46

Отборите на Рилски спортист и Левски излизат днес в много важни срещи от група В на Еврохолд Балканската лига. И двата български представителя в тази група са домакини и трябва да гонят задължителни успехи.
 
Рилски спортист приема Фершпед Работнички от 17.30 часа в Самоков, докато Левски играе един час по-късно, от 18.30 срещу румънския Динамо Букурещ в зала „Христо Ботев” в столицата.
 
До този момент Рилски спортист се представя далеч по-добре от Левски в този турнир. Активът на баскетболистите от Самоков е 3 победи и 1 загуба, докато на Левски е само 1 победа и 3 поражения. Успех срещу Работнички почти сигурно ще класира Рилски спортист за четвъртфиналите на състезанието. Срещата в Самоков ще бъде с още по-голям заряд, тъй като един срещу друг ще се изправят два македонски специалиста – Александър Тодоров и Марин Докузовски.
 
От своя страна Левски приема Динамо Букурещ, а отборът на Константин Папазов все още търси първа победа у дома в това реномирано състезание. В предишните си два опита „сините” се издъниха срещу Мега Хипо Лизинг и Фершпед Работнички. Победа като гост в Белград обаче им възвърна позагубеното самочувствие. Сега победата е без алтернатива и двете точки са задължителни за съхраняване на шансовете за класиране напред.
 
Рилски спортист и Левски ще играят помежду си в неделя в мач от поредния кръг на Националната Баскетболна Лига. Срещата е в Арена Самоков с начален час 18.00.

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи