Отново стартира "БУБА" лигата


Отново стартира "БУБА" лигата
10-12-2008 16:53

Ученици от 10 столични училища ще участват идната събота в "БУБА" лигата, която ще се проведе в баскетболната зала на стадион „Васил Левски”. Ръководството на БК БУБА баскетбол желаеше да стартира надпреварата от началото на новата календарна година, но огромния интерес и брой на записали се училища породи идеята "БУБА" лигата да започне още тази събота, на 13-и декември. Състезанията между желаещите училища ще се провеждат ежемесечно до месец Май, когато по време на финалите малките баскетболисти ще излъчат най-добрите в съответните възрасти. 
 
От клуба приемат желаещи да се запишат за бъдещо участие в "БУБА" лигата на телефони: 02/9 300 708 или мобилен: +359 888 914 319 или на е-майл: team@bubabasket.com.
 
От БУБА баскетбол знаят, че идват коледни и новогодишни празници, но работата в клуба продължава на пълни обороти. Всички гарнитури към школата на БУБА ще имат изяви през месец декември. Освен старта на "БУБА" лигата, този уикенд предстоят и две важни срещи за 12-годишните и кадетите. В неделя първо мини-момчетата се изправят срещу Левски от 10.30 часа, а след това от 17.00 кадетите ще търсят първи успех за сезона срещу Шампион 2006. И двата мача ще бъдат в залата на стадион „Васил Левски”.
 
Другата седмица, на 18 декември пък 14-годишните момчета ще пътуват до Ботевград и Правец за контроли с връстниците си от местните клубове.
 
След това на 20-и и 21-и декември отново 12-годишните мини-момчета ще участват на силен коледен турнир в Самоков и ще премерят сили с отборите на Доростол Силистра, Балкан, Славия и Рилски спортист.
 
Накрая „бебетата” на БУБА – 10-годишните ще бъдат домакини на 22-и и 23-и декември на друг силен турнир за възрастта си и ще приемат няколко от най-добрите тимове от страната – Хебър Пазарджик, Рилски спортист, Ахил и Левски.
 

Като финал на изпълнения с доста емоции последен месец на 2008-а година ще се състои станалия вече традиционен демонстративен мач, в който ще се разбере кои са по-добри - Родителите или Децата към школата на клуба.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи