Девойките на Рилски спортист смазаха Дунав Еконт със 73 точки


Девойките на Рилски спортист смазаха Дунав Еконт със 73 точки
Доли Цанкова вкара 27 точки
11-12-2008 09:52

В мач, в който се срещнаха шампионките от държавното първенство за девойки през последните 4 години, Рилски спортист не остави никакви шансове на Дунав Еконт и ги победи с цели 73 точки разлика – 118-45 в мач от четвъртия кръг на Младежката лига за девойки. Срещата бе от втория ден на турнира, който се провежда в Арена Самоков в едноименния град, а днес са последните мачове от първия етап на лигата. Днес от 13.30 часа е дербито между отборите на НСА и Рилски спортист, единствените два отбора без загуба до този момент.
 
Девическият тим на Рилски спортист е шампион за 2005 и 2008, докато Дунав Еконт пък бе първенец за 2006 и 2007. Днес обаче разликата в тази възраст е драстична в полза на самоковските баскетболистки. Те не оставиха никакви съмнения в това и се поздравиха с тази голяма победа като спечелиха всичките четири части с огромни разлики. Най-равностойна бе третата четвърт, която завърши „само” 10 точки в полза на Рилски спортист (23-13). Във всички останали части обаче домакините от Самоков минаха границата от 30 точки и бяха убедителни в изявите си.
 
Цялата стартова петица на Рилски спортист достигна двуцифрен точков актив, а в тази среща най-много реализира Доли Цанкова – 27 точки. Тя успя да хване и 7 борби, въпреки по-ниския си ръст и подаде 5 завършващи подавания. Високата само 180 сантиметра Вероника Джикова пък грабна 17 борби и със своите 16 точки, 6 асистенции и 6 отнети топки направи коефициент от 34.
 
Христина Иванова добави 22 точки, въпреки че не стреля нито веднъж от тройката, а Стефка Митева и Виолина Кочева останаха с по 14 точки.
 
За русенския тим Мирена Денчева вкара 13 точки, а Йоана Христова добави 11.
 
Самоковските баскетболистки взеха невероятните 60 срещу само 30 борби за техните съпернички.
 
В друг мач от вчерашната програма Черно море Одесос надигра пловдивския Академик с убедителното 107-41 след като Ралица Ласкова направи дабъл дабъл – 29 точки и 10 борби. Третият мач от четвъртия кръг не се състоя, тъй като отборът на Славия нямаше нужния минимум от 10 състезателки. Така бе присъдена служебна победа на НСА от 20-0.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – ДУНАВ ЕКОНТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи