Нов гард идва в Лукойл Академик


Нов гард идва в Лукойл Академик
Лимайър Голдуайър
11-12-2008 17:46

Лукойл Академик не спира с покупките на гардове през този сезон. Днес към „студентите” ще се присъедини Лимайър Голдуайър, който за последно игра за гръцкия Егалео. Очаква се новото попълнение да играе само в срещите за Еврокъп, въпреки че шансовете на Лукойл Академик за излизане от групата вече са нищожни.
 
Голдуайър игра в 5 мача за Егалео в гръцкото първенство и вкара средно по 12.2 точки, хвана по 2.2 борби и подаде по 2.2 асистенции за 26 минути игра средно в тях. Егалео е първата стъпка на 24-годишния американски гард, който е висок само 180 сантиметра. Като студент преди това той играе за Университета на Шарлът в конференцията Атлантик 10. Последния сезон в колежа той бележи средно по 18.6 точки в 34 мача за тима си и е избран в третия отбор на конференцията.
 
Лукойл Академик вече отпрати трима американци – Антонио Бъркс, Тим Пикет и Кевин Крюгър, а на тяхно място бе привлечен само Тони Ейкинс. Сега с Лимайър Голдуайър американското присъствие на гардовите позиции отново се засилва.
 

Лукойл Академик излиза утре срещу ЦСКА в зала „Христо Ботев” в изтеглен мач от десетия кръг на Националната Баскетболна Лига, а идния вторник гостува на Баронс ЛМТ в поредната си среща от турнира Еврокъп.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи