Макаби и Гершон на победа от Топ 16 в Евролигата


Макаби и Гершон на победа от Топ 16 в Евролигата
Гершон върна доброто настроение в Макаби
12-12-2008 03:25

Макаби Тел Авив и Пини Гершон направиха сериозна крачка към класирането си за Топ 16 на Евролигата. Израелският тим победи за първи път като гост този сезон в реномираното клубно издание след 86-72 над Еър Авелино в Италия. Това бе втори успех на Макаби Тел Авив над италианския отбор, което означава почти сигурно класиране напред. За да ги мине в крайното класиране на тази предварителна група от Евролигата, Еър Авелино трябва да спечели оставащите три срещи, а Макаби Тел Авив да загуби и трите си мача.
 
Победата изкачи тимът на Гершон само на победа зад триото Уникаха, Цибона и Олимпиакос, които са с с актив от 5-2. Макаби имат 4 победи и 3 загуби.
 

Авелино успяваше да удържа гостите в първите 15 минути благодарение на добрата си стрелба от далечно разстояние и добрата организация на играта на Травис Бест. Но чрез Маркъс Браун, Д`ор Фишер и Янив Грийн гостите се оттеглиха на почивката с 8 точки аванс – 40-48. В началото на второто полувреме се разигра и Лиор Елияху и преднината стана в един момент 14 точки. Авелино продължаваше да се бори, но не успя да намали разликата на по-малко от 7 точки.
 

Браун вкара рекордните за сезона 26 точки, а Елияху за втора поредна седмица изигра отличен мач за Макаби и завърши с 18 точки и 10 борби. Фишер добави 17 точки и 10 борби, а Грийн завърши с 14 точки и 7 борби.
 

Бест бе най-резултатен за Авелино със 17 точки, Тамар Слей добави 14, а Марко Тушек остана с 13 точки. И тримата играчи на домакините вкараха по 3 тройки.
 

Следващата седмица Гершон и компания гостуват на Льо Ман в последен мач за годината в Евролигата.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕЪР АВЕЛИНО – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВДУАЛНО КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ НА СРЕЩИТЕ В ЕВРОЛИГАТА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи