Фантастична Полина Цекова – 24 точки за едно полувреме игра


Фантастична Полина Цекова – 24 точки за едно полувреме игра
Полина Цекова (сн. FIBAeurope.com)
12-12-2008 09:51

Българката Полина Цекова изигра най-добрия си мач в тазгодишното издание на турнира ФИБА Еврокъп. Само за 20 минути игра тя отбеляза 24 точки (3 тройки) в коша на румънския ICIM от Арад, а нейния отбор Тарб спечели и втората среща от 1/16-финалите на надпреварата с 96-52. Преди два дни французойките бяха убедителни и като гости в Румъния и съвсем закономерно се класираха за следващия етап на ФИБА Еврокъп, където по всяка вероятност ще срещнат италианския Крас Таранто.
 
Тарб прави много добър сезон до този момент и води и във френското първенство, където досега има само 1 загуба от 13 изиграни срещи.
 
В друга среща от същия турнир Милена Томова и нейния Севиеп Сегед загубиха драматично с една точка 52-53 от гръцкия Паниониос. Те обаче ще имат възможност за реванш у дома във втория мач, с което да си осигурят класирането за осминфиналите. Снощи българката бе най-добра за отбора си, вкара 12 точки и хвана 5 борби за 28 минути игра.
 
Друга националка – Жаклин Златанова отново изигра силен мач в Европа и завърши с 20 точки и 4 борби, но отбора на Екстругаса Кортегада не се справи у дома с друг испански клуб Ибиса и падна със 61-79.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи