Лукойл Нефтохимик победи лесно Славия Термострен


Лукойл Нефтохимик победи лесно Славия Термострен
Йоловска с 15 точки и 8 борби
13-12-2008 21:35

Баскетболистките на Лукойл Нефтохимик записаха пореден успех в шампионата на „А” група, след като се наложиха над младия и перспективен отбор на Славия Термострен с 78-43. Бургазлийки взеха победата сравнително лесно, като интрига имаше единствено в първата част на мача.
 
Само 200 зрители дойдоха да гледат срещата от 11-ия кръг при жените. Публиката видя изненада в първите минути на двубоя. Надъханите момичета от Славия Термострен обърнаха резултата от 2-0 до 2-7, а после пък Лукойл Нефтохимик изравни до 7-7. Оттам насетне до края на първата третина резултатът бе такъв, че можеше да изправи косите на малкото запалянковци в залата. Момичетата от Бургас бяха по-плахи, гостите пък смело стреляха към коша, но мерникът им често изневеряваше. В крайна сметка тази част завърши едва с три точки разлика в полза на Лукойл Нефтохимик – 16-13.
 
След 11-ата минута бургазлийки заиграха тяхната си игра и следователно започна и сериалът от точки. Баскетболистките от Славия Термострен отбелязаха само 7 точки, докато съставът на Лукойл Нефтохимик реализира 24. Много дейни на игралното поле до края на втората част, а и след нея бяха Елена Йоловска и Олена Самбурска за Лукойл Нефтохимик, както и Стефка Николова и Лиляна Илиева от Славия Термострен. На полувремето таблото показваше резултат 40-20.
 
След кратка пауза двата отбора доиграха мача за протокола. Видимо личеше, че Лукойл Нефтохимик ще спечели и в останалите четвърти, както и стана, а въпреки усилията на Дикова, Дечева, Делева, Виденова и останалите от Славия Термострен късметът не им се усмихна в тази среща.
 
В третата част отборът на Петко Маринов се наложи с 21-9, а в последната четвъртина резултатът бе 17-14, но тук трябва да се подчертае, че в заключителните минути в игра за Лукойл Нефтохимик влязоха и три от девойките на клуба, които си партнираха с опитните Елена Йоловска и Силвия Пеева. Място за сравнение обаче има, тъй като част от отбора на Славия Термострен е на възраст 16-17 години, а най-опитните момичета са на по 18 години и няколко месеца.
 
Най-резултатна в мача бе Анна Соколан от Лукойл Нефтохимик която реализира 16 точки. Последваха я колежките й Йоловска, Самбурска и Кръчър – с 15 точки.
 
Цветелина Николова пък се разписа най-много за Славия Термострен. Високата 190 см. девойка вкара 12 точки.
 
17 секунди преди края на мача заради инкасирани 5 лични нарушения играта напусна Силвия Пеева. Адашката й по име, но с фамилия Ганева пък направи втори мач за Лукойл Нефтохимик след дебюта в миналия кръг срещу НСА.
 
Във вторник бурагазлийки ще гостуват на Миньор Перник, докато Славия Термострен приема в сряда лидера Дунав Еконт.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - СЛАВИЯ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи