Наталия Топалова - MVP на 11-ия кръг при жените


Наталия Топалова - MVP на 11-ия кръг при жените
Наталия Топалова
14-12-2008 01:55

Със силната си игра в съботната вечер Наталия Топалова е четвъртата баскетболистка през този сезон в женската А-група, която дублира званието си "MVP на кръга". Преди нея това направиха Даниел Пейдж (2-ри и 3-ти кръг), Даниела Петева (5-и и 8-и кръг) и Вера Перостийска (1-ви и 10-и кръг).
 
С типичния си борбен и нахъсан стил на игра, само за 24 игрови минути Топалова овладя 9 топки и "открадна" 4, а освен това реализира 19 точки и дори подаде 4 асистенции. С всичко това тя събра коефициент 31 и той бе достатъчен да стане MVP на 11-ия кръг, след като бе постигнала това и преди 2 седмици, в 9-ия. Интересното е, че тогава тя също остана само на една овладяна борба от дабъл дабъл (26 точки и 9 борби). Наталия Топалова обаче едва ли се притеснява от изпуснатите шансове за дабъл дабъл, нито пък ще се впечатли особено от това, че я обявяваме за MVP на два от кръговете в А-група. През последните години тя неведнъж е показвала, че целта й е да се раздава на игрището и да бъде максимално полезна за отбора си, независимо кой е той и срещу кого играе. И сърцатата баскетболистка от Гоце Делчев наистина успява да бъде по-полезна с качествата си на "боец" на игрището, отколкото биха били някои големи таланти, когато не се влагат достатъчно.
 
На второ място в този кръг е Ивелина Вранчева с коефициент 27. Плеймейкърът на Монтана 2003 не бе никак далеч от трипъл дабъл с нейните 8 асистенции и 8 борби, добавени към 24-те й отбелязани точки. Простата сметка показва, че сборът (40) от тези три показателя при нея е доста по-голям от този на Топалова (32). Слабата успеваемост в стрелбата за три точки и 4-те технически грешки на Вранчева обаче се оказаха решаващи за това тя да остане втора в класацията за MVP.
 
Ралица Нанева заслужи третото място със силната си игра при отличната победа на нейния Берое 07 над отбора на Вранчева и с това, че отбеляза повече точки (25) от завършилите с равен коефицент с нея (26) - Агнеса Дойчинова и Даниел Пейдж.
 
Освен че е шеста в основната класация, американката Пейдж е и най-добър шести играч на кръга. Тя постигна своите 18 точки и 7 борби само за 17 минути на терена. Най-добър реализатор е Христина Иванова от Рилски спортист с нейните 29 точки - почти половината актив на нейния тим при загубата от Миньор.
 
С най-много овладени топки тази седмица е Агнеса Дойчинова, за която (малко изненадващо) това е едва втора титла "Борец номер едно на кръга" от началото на сезона, въпреки че върви втора по този показател средно мач (вж. по-долу). Тя всъщност се връща на първо място и в основната класация по среден коефициент (за MVP на сезона), макар че само веднъж досега е MVP на кръга. Явно и тази година изявите на миналогодишната MVP на сезона в женското първенство ще могат да се обобщят с една дума - постоянство.
 
8-те асистенции на Ивелина Вранчева логично я правят най-добър подавач на кръга, а едва ли е нужно да споменаваме коя е отново състезателката с най-много "чадъри" (за 8-и път от 10 възможни) - Вера Перостийска (4).
 
След 11-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 25.0 - и борби в нападение - 4.3), Гергана Колева (точки - 23.1 - и отнети топки - 3.11), Стефка Митева (общо борби - 11.4 - и борби в защита - 8.3), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.5) и Вера Перостийска (блокове - 3.5).

ТОП 10 НА 11-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи