Чанак и Аделеке с последен мач за Лукойл


Чанак и Аделеке с последен мач за Лукойл
Кени Аделеке също ще напусне Лукойл
14-12-2008 11:25 | Меридиан Мач

Ненад Чанак и Кени Аделеке ще изиграят последния си мач с екипа на Лукойл Академик в Европа срещу шампиона на Латвия - Баронс. Двамата ще бъдат освободени от тима, като най-вероятно ще се разделят със „студентите“ по взаимно съгласие. Това трябва да стане след срещата с Ямбол на 20 декември, която ще бъде и последна на тима за 2008 година, съобщава спортния всекидневник Меридиан Мач 
 
Ръководството на шампионите вече работи усилено по селекцията, като са набелязани няколко имена за заместници на Аделеке. Очаква се, най-късно до Нова година в тима да пристигне център, който да бъде с далеч по-ниски финансови изисквания, отколкото нигерийския гигант. В момента Кени е най-високо платеният играч в клуба, като според слуховете неговото възнаграждение възлиза на около 40 000 долара. Той е най-добрият в екипа на „студентите“, но срещу парите, които взима, трябва да е минимум два пъти по-силен, е общоприетото мнение. 
 
Както е известно, от ръководството на тима бяха готови да се разделят с него още преди 10 дни, като изпълнителният директор Сашо Везенков дори бе на мач в Швейцария, но не остана особено впечатлен от видяното. Ненад Чанак пък така и не успя да се превърне в лидера на Лукойл Академик, както се надяваха в тима. Той също е сред скъпо платените играчи, но така и не показа, че може да поведе съотборниците си към победи. На неговата позиция са още Димитър Ангелов и Веселин Веселинов, които са напълно достатъчни за Лукойл Академик в битката му към защитата на титлата у нас. 
 
В същото време „студентите“ загряха за двубоя с Баронс във вторник с победа над ЦСКА Интерлоджик с 96:75. Момчетата на Любо Минчев не срещнаха никакви затруднения срещу своя съперник и записаха 10-ия си успех в Националната лига. Силен мач за шампионите направи именно Аделеке с 12 точки и 11 борби. Най-резултатен за победителите пък бе Тони Ейкинс със 17 точки, като добави и 7 асистенции. За „червените“ над всички бе Сергей Цветков с 22 точки, 5 асистенции и 5 откраднати топки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи