Черноморец седем кръга без загуба


Черноморец седем кръга без загуба
Димитър Рошманов с 24 точки за Черноморец
14-12-2008 21:05

Баскетболистите на Черноморец надвиха с 95-84 Дунав Русе в мач от 8-ия кръг на шампионата в “А” група. Момчетата на Димо Костов регистрираха седма поредна победа и продължават да се борят с всички сили за първото място в класирането, което засега е окупирано от лидера Балкан Ботевград.


Срещата с Дунав бе изключително интересна и не случайно публиката, състояла се от около 200 зрители наблюдаваха в захлас мача. Домакините не допуснаха изненада и държаха прилична дистанция в точките.


Димо Костов този път гласува доверие на по-младите в отбора, които положиха старание, за да впечатлят с изявите си. Пореден мач на пейката пък остана ветеранът Минчо Алексов, който явно вече дава път на по-младите си колеги и явно ще се появява сравнително по-рядко в игра, в по-напечени ситуации – тогава, когато по-младите имат нужда от опитна фигура като него.


В първата четвъртина Черноморец спечели с 27-18, но във втората допусна 6 точки изоставане – 20-26. На полувремето резултатът бе 47-44.


След почивката бургаския тим успя да вземе оставащите две части съответно с по 25-23 и 23-17.


За пет лични нарушения в края на мача играта напусна Димитър Георгиев. Най-резултатен бе съотборникът му Димитър Рошманов, който реализира 24 точки.


С 20 точки завърши Емил Димов, Димитър Георгиев вкара 17, а 16 отбеляза Емил Бинев.


И този път в групата на попадна един от любимците на бургаската публика Кирил Кирязов, който се възстановява от неприятна контузия.
 

За гостите от Русе много силен мач изигра Венелин Първанов, отбелязал 27 точки и хванал 14 борби. Добре му партнираше Калоян Попов, който също направи дабъл дабъл – 18 точки и 12 овладени топки.
 

За Дунав не игра Борис Стоянов, който също лекува контузия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ – ДУНАВ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи