Овергаз разби Спортист като гост в Своге


Овергаз разби Спортист като гост в Своге
Четвърти успех за Овергаз в А група
14-12-2008 23:42

Юношеският отбор на Овергаз, играещ в мъжката А група надви безпроблемно Спортист като гост в Своге със 107-82. Възпитаниците на Янко Янчев дори успяха за първи път през този сезон да прехвърлят границата от сто точки, при това като гост. Победата ги нареди сред трите отбпра с по четири победи и също толкова загуби в А група, които разделят 4-6-о място във временното класиране.
 
Овергаз започнаха мача добре от самото начало, повеждайки с 11-4. След добри изяви на Петьо Иванов и Теодор Янчев, гостите успяха да увеличат преднината си и още след първата четвърт тя имаше двуцифрено изражение – 32-21.
 
През втората четвърт разликата растеше, но домакините успяваха да я задържат в поносими граници. В самия край на частта след две успешни стрелби от тройката на Михаил Танев дефицита на домакините бе увеличен на 17 точки. Така, при резултат 53-36, баскетболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
 
Триото ПетковТаневИванов продължи да доминира си и през третата част. Бързо преднината на отбора им мина границата от 20 точки, а мачът тогава на практика вече беше решен. Домакините нямаха сили да се съпротивляват, а многото технически грешки усложняваха ситуацията още повече. Така след 30 минути играно време резултатът беше 83-60.
 
През последната четвърт най-интересното бе, че гостите успяха да поведат и с над 30 точки (99-68), но все пак края на мача дойде при плюс 25 в тяхна полза - 107-82.
 
Петима играчи на Овергаз отбелязаха повече от 10 точки. Това бяха Венцислав Петков – 26, Михаил Танев – 20, Петьо Иванов – 18, Иво Захра – 17 и Лъчезар Лападжов – 13, добавяйки и 11 борби.
 
За Спортист всички състезатели успяха да се разпишат, но само двама имаха двуцифрен актив – Домитър Павлов с 26 и Димитър Станиславов с 14, който добави 7 борби, но допусна и 9 грешки. Отборът от Своге се намира на последното място в групата без победа от изиграните до момента 8 мача.
 

Това на практика бе последната среща на мъжкия отбор на Овергаз за тази календарна година. Срещата от следващия кръг на А група с тима на Берое е отложена за януари 2009, тъй като Овергаз ще участва на международен турнир в София, на който ще бъде домакин.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТИСТ СВОГЕ - ОВЕРГАЗ

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи