Лукойл Академик замина за Латвия


Лукойл Академик замина за Латвия
Лукойл Академик търси първи успех в Рига
15-12-2008 09:53

Българският шампион Лукойл Академик отпътува рано сутринта за Латвия, където утре вечер от 20.15 българско време излиза в пореден опит да запише първа победа в турнира на Еврокъп, който замени досегашния УЛЕБ Къп. „Студентите” тръгнаха рано тази сутрин, а в групата са лекуващия контузия в ръката Чавдар Костов и новопривлечения гард Лимайър Голдуайър. Миналия вторник Баронс ЛМТ изненада Лукойл Академик насред София и победи като гост със 75-88.
 
След допуснатите 3 загуби до този момент шансовете на Лукойл Академик за излизане от тази група В на турнира вече са нищожни. Всички обаче се надяваме „студентите” да запишат победа, а срещата в Латвия е най-удобната от всички останали до края. Веднага след Нова година Лукойл Академик гостува на УНИКС в Казан и после е домакин на Динамо Москва. Срещу руските отбори обаче шансовете за успех са далеч по-малки.
 
През уикенда Баронс ЛМТ загуби у дома от Вентспилс със 74-80 в пореден мач от Балтийската лига. Съперникът на Лукойл Академик не успя, въпреки че в игра за тях се завърна Армандс Шкеле. Той вкара 11 точки, Кори Смит завърши със 16, а най-резултатен отново бе високия Димитриъс Аликзандър – 19 точки, а освен това хвана и 15 борби.
 
Срещата в Рига утре вечер ще бъде излъчвана на местния канал LTV 7, който за информация на притежателите на сателитни комплекти се хваща на спътника Sirius на 4.8 градуса на изток.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи