Визови проблеми спират Чанак и Аделеке за Латвия


Визови проблеми спират Чанак и Аделеке за Латвия
Водещият борец в Еврокъп пропуска мача в Рига
15-12-2008 16:47

Отборът на Лукойл Академик ще бъде без двама от основните си състезатели в срещата си с Баронс ЛМТ утре в Рига. Ненад Чанак и Кени Аделеке не са отпътували с отбора поради липса на визи за влизане в Латвия. Тъй като тази страна няма посолство у нас, на влизане в нея се получават визи на място при самото пристигане, но за граждани извън Европейския съюз и САЩ е необходима специална процедура с изпращане на покана от страна на Баронс до ръководството на „студентите”. Такава не е била задвижена за Чанак, който има сръбски паспорт и Аделеке, който има и нигерийски такъв. По този начин за тях двамата е невъзможно да им бъдат поставени визи на място при пристигането им в Рига, въпреки че Аделеке има и американски паспорт.
 
Не такъв е случая с Тони Ейкинс и новия гард Лимайър Голдуайър, които са само с американско гражданство и нямат проблеми да влязат в Латвия, тъй като двете страни са с безвизов режим. Още по времето на президента Джордж Буш бе премахнат визовия режим между САЩ и шест страни от Европейския съюз - Чехия, Словакия, Естония, Унгария, Литва и Латвия
 
Така в утрешната среща отборът на Лукойл Академик ще търси първи успех без най-добрия борец в турнира на Еврокъп след три изиграни кръга Аделеке, както и сърбина Чанак.
 
Аделеке игра само 16 минути при победата на Лукойл Академик над ЦСКА в последния мач в НБЛ, тъй като получи лека контузия в единия крак и не доигра срещата. Чанак пък влезе като резерва и за 17 минути на терена успя да вакра 10 точки.
 
Двамата бяха спрягани в края на миналата седмица, че може да бъдат освободени след срещата в Латвия, но заради неуредици с издаването им на визи те пропускат това важно гостуване. Срещата е утре от 20.15 българско време в Арена Рига, която е за 11 хиляди зрители.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи