Стартира новото предаване "Баскет графити" по БНТ


Стартира новото предаване "Баскет графити" по БНТ
Ново предаване стартира по БНТ
15-12-2008 18:18

Президентът на ЦСКА Георгиос Стерянопулос твърди, че ЦСКА е втория по бюджет клуб в България. Заедно с дясната си ръка Бане Прелевич двамата дават интервю в дебютното предаване на БНТ за баскетбол „Баскет Графити” тази вечер от 21.00 ч. по БНТ САТ. В него репортерката Аглика Атанасова разпита шефовете за обвиненията срещу клуба по случаите със занемарената база на ЦСКА на „Българска армия” и скандалното напускане на Росен Барчовски
 
„Залата успяхме да вземем през последните няколко седмици", обяснява пред микрофона на „Баскет графити” Прелевич, който се изявява като преводач на Стерянополус.  „Вече сме говорили с няколко бизнес компании, ДАМС са наясно с всички процедури, направихме и някои ремонти в залата. Нашето желание е, разбира се, ако ДАМС позволи, за определена част от време, за което сме се споразумели, залата да изглежда като нова.”
 
Според собствениците, раздялата с Росен Барчовски е по взаимно съгласие. Те не знаят дали Барчовски ги съди,у въпреки че той обяви публично този факт. „Последно ЦСКА е печелил купата през 1992, кажете ми защо, ето това е причината. Сигурен съм само за едно нещо и то е, че ЦСКА ще съди много хора!”, заявява Георгиос Стерянополус.
 

"Баскет графити" е с времетраене от 26 минути в класическия формат за обзор – с  картина от всички градовете, в които се играе баскетбол, динамични портрети на  звездите у нас, историята на играта с кадри от архива на БНТ, скандали и интервюта. Оригиналната хип-хоп музика на шапката и фоновете на предаването е дело на Петър Петров от „Хората от гетото”. Амбицията на авторите: Методи Манченко, Камен Алипиев и Василена Матакева и режисьорът Боян Аврамов е да представят на аудиторията порция забавление по модела на  култовото „НБА Екшън”, но с акценти върху българската баскетболна действителност. Предаването, което се прави по договора с БФ Баскетбол, ще има 30 издания, всеки понеделник вечер по БНТ САТ, след мачове от баскетболния календар. 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи