Лукойл Нефтохимик излезе начело при дамите


Лукойл Нефтохимик излезе начело при дамите
Самбурска отбеляза 29 точки
16-12-2008 19:50

Женският тим на Лукойл Нефтохимик излезе начело в класирането на А група след като успяха макар и доста трудно да победят Миньор в Перник с 83-77. Това бе десета победа за бургаския тим от 11 изиграни мача и тя ги прати на първо място, но с мач повече от конкурента им Дунав Еконт. Утре обаче русенки ще имат възможност да се върнат начело, ако не допуснат изненада срещу Славия Термострен в София.
 
След една оспорвана първа четвърт (19-21), момичетата на Петко Маринов дръпнаха с 11 точки (24-35) при оставащи 5.53 преди почивката. Те поддържаха двуцифрена разлика до 17-та минута, когато резултата бе 29-39. Миньор Перник обаче завърши втората четвърт със серия от 8-0 и намали до само 2 на почивката (37-39).
 
Още от началото на второто полувреме двата тима си смениха по няколко пъти водачеството в срещата, но въпреки това Лукойл Нефтохимик завършиха по-добре тази трета четвърт и поведоха с 5 точки (61-66) преди началото на последната десетка.
 
Миньор обаче не се предаваха и в 33-та минута пак поведоха, този път със 69-68. В този момент състезателките от Бургас нанесоха своя удар в мача, вкараха 9 поредни точки и 4.25 преди края вече водеха със 77-69. Оттам до края те не допуснаха нов обрат и съвсем заслужено си тръгнаха като победителки от срещата.


Рекордните в кариерата си в българския шампионат 29 точки вкара украинката Олена Самбурска. Тя бе 4 пъти точна от тройката и добави към актива си 3 асистенции. Даниел Кръчър добави 22 точки и 6 борби, а Анна Соколан остана с 11 точки.
 

За домакините от Перник блестяха две баскетболистки – Агнеса Дойчинова с 30 точки и на борба от поредния си дабъл дабъл. Светла Асенова добави 26 точки, 6 борби и 3 завършващи подавания.
 

Голямата разлика в срещата дойде в стрелбата от зоната за 3 точки. Миньор Перник не успя нито веднъж от 4 опита, докато гостенките от Бургас вкараха 6 от 18.
 

В събота Лукойл Нефтохимик посреща в Бургас Рилски спортист в последния мач за 2008 година. Миньор Перник пък ще пътува за Русе за мач с Дунав. Веднага след това следва пауза в първенството на дамите до края на януари, тъй като през този първи месец на новата 2009 година женския национален тим на България ще играе допълнителната квалификация за класиране на Евробаскет в Латвия през юни.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНЬОР – ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи