От Баронс: Не е наша вината за проблемите на Лукойл Академик


От Баронс: Не е наша вината за проблемите на Лукойл Академик
Чанак пропуска мача в Рига
16-12-2008 19:56 | Топспорт

Отборът на Барънс ЛМТ приема българския Лукойл Академик в мач от Еврокъп тази вечер.

Домакините не очакват да получат наказание от ФИБА заради случаят с двамата баскетболисти на Лукойл, които не можаха да отпътуват с тима за мача поради проблеми с визите си, заяви специално за "Топспорт.бг" мениджърът на тима Андрис Ванагс.

"Не мисля, че ще получим наказание. Всичко ще се реши на дисциплинарната комисия", каза Ванагс.

От ръководството на латвийския тим са направили всичко възможно да помогнат на Лукойл Академик да получат визи за Аделеке и Чанак. Проблемът с тях идва от това, че се изисква специална виза за държави като Латвия и Русия. От Баронс са предупредили българските си колеги преди седмица.

"Свързахме се с представители на Лукойл Академик преди седмица. Казахме им, че за нашата страна има специални визи. Все пак ние сме под Шенген все още, а България не е. Трябваше да вземат мерки предварително. Занапред отбора ще е предупреден", каза мениджъра на Баронс.

"За мача искам да кажа, че ще е много оспорван. И двата тима са добри, но естествено стискам палци на моя отбор. Мисля, че ще ви победим с няколко точки разлика", споделя мнението си за мача Андрис Ванагс.

Мениджърът сподели още, че има леки проблеми с глезена на един от основните играчи на тима, но той е отшумял и се надява всичко да е наред и да дойде много публика на мача.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи