Байрън Сандърс - MVP на 10-ия кръг в НБЛ


Байрън Сандърс - MVP на 10-ия кръг в НБЛ
Байрън Сандърс
17-12-2008 08:00

След като "амазонките" на бокса приключиха изявите си в ямболската зала "Диана", вчера в нея се изигра и последния мач от 10-ия кръг на Националната баскетболна лига, а след него вече е ясно и кой е MVP на кръга. Първенецът в класацията беше излъчен именно от тази среща между Ямбол и Сливен и се казва Байрън Сандърс. Американският център на Ямбол се завръща на върха след като беше там още в първия кръг на НБЛ, а отборът му си върна спомените за това как се побеждава, след като не го го бе правил цели два месеца.
 
След онова силно начало за Сандърс, последвано от две поредни победи за неговия тим, Ямбол започна да трупа загуби, а 207-сантиметровият американец започна да трупа в актива си овладени борби под кошовете. След снощните 16, той вече има 3 първи и 3 втори места в "малките" класации по този показател за отделните кръгове, а в два от останалите четири кръга също е в Топ 6 по него. Той водеше и в общото класиране по средно овладени борби средно, преди да остъпи за малко челната позиция в него на Кени Аделеке (в момента пък двамата са наравно с 12.6 ср. на мач). В срещата със Сливен обаче Сандърс добави към това и реализаторски умения, отбелязвайки рекордните за себе си откакто е в България 24 точки. Те му донесоха признанието за най-полезен на кръга и помогнаха най-после отборът му да стигне до победа, след 6-те поредни поражения. И за двете неща не се оказаха фатални неговите 7 грешки (измежду многото, допуснати от целия отбор). За "MVP"-коефициентът му (30) допринесе попълването на графите за защитните му показатели с 4 точки и 2 блока в този мач.
 
Втори и трети в класацията за MVP на 10-ия кръг са съответно Хрисимир Димитров (Спартак Плевен) и Атила Сантош (Евроинс Черно море). В сблъсъка между техните два тима двамата постигнаха един и същ коефициент 27. Въпреки че отборът му отстъпи в двубоя, Хриси печели "тайбрейка" за вице-MVP с това, че вкара повече точки - 27, с които е и най-добър стрелец в този кръг.
 
Стоян Петков от Ямбол е най-добрият шести играч на кръга с коефициент 18 за само 19 минути игра. Най-добър подавач е Бранко Миркович (Рилски спортист) с 9 асистенции.
 
След 10-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Кени Аделеке (коефициент - 25.1, общо борби - 12.6 - и борби в нападение - 3.7), Маркъс Хол (точки - 24.3), Байрън Сандърс (общо борби - 12.6 - и борби в защита - 9.0), Кори Макинтош (асистенции - 4.9 - и отнети топки - 2.3), Асен Великов (отнети топки - 2.3) и Майкъл Ърл (блокове - 2.2).

ТОП 10 НА 10-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи