Агнеса Дойчинова - MVP на 12-ия кръг при жените


Агнеса Дойчинова - MVP на 12-ия кръг при жените
Агнеса Дойчинова (сн. BulgarianBasket.com)
18-12-2008 16:06

След предишния, 11-и кръг на женската А-група Агнеса Дойчинова се завърна на върха във временното класиране за MVP на сезона (по среден коефициент от всички мачове). Сега пък ветеранката успя и да застане начело и в поредната класацията за MVP на кръга. Неприятното за нея е, че както става вече неведнъж през този сезон, нейният принос се оказа недостатъчен за победа на нейния Миньор Перник срещу класен съперник (в този случай - Лукойл Нефтохимик). Дойчинова е MVP на кръга за едва втори път този сезон, въпреки силните си изяви и ролята на лидер в пернишкия тим. Както вече отбелязахаме и преди няколко дни, тя отново залага повече на постоянството в трупането на точки, борби и коефициент, отколкото на челните места в класациите за отделните кръгове. В края на април я обявихме за най-полезна сред дамите за целия сезон 2007/08, въпреки че през цялата спортно-състезателна година имаше само една титла "MVP на кръга". Сега, в края на настоящия сезон, тя като нищо може да повтори това постижение. Поне със сигурност този път ще има повече такива титли, защото само до момента те са вече две - в 6-ия и сега, в изиграния снощи 12-и кръг.
 
При загубата на Миньор в оспорвания мач срещу срещу Лукойл Нефтохимик Агнеса Дойчинова вкара 30 точки с отлична успеваемост в завършващата ваза на атаките (11/16). Освен, че й носи и титлата "реализатор номер едно на кръга", това е едва 6-ото постижение от повече от 30 точки на състезателка в един мач през този сезон, като в един от предишните 5 случая това е постигнато отново от Дойчинова (във вече споменатия 6-и кръг). Тя овладя и 9 борби, с което събра победния за нея (но не и за тима й) коефициент 33.
 
Втора с 29 е Зорница Костова, която записа 21 точки, 5 асистенции, 4 борби и типичните за нейната маркова игра в защита 4 отнети топки. Трета в класацията за 12-ия кръг пък е основната конкурентка на Агнеса Дойчинова за лидерството в общата класация за сезона - Вера Перостийска. Центърът на Монтана 2003 събра коефициент 26, след като вкара 20 точки и овладя 11 борби. Това е единият от само 2 дабъл дабъла в този кръг. Другият е на Катя Кордова (Берое 07), която със своите 12 овладени топки малко изненадващо е най-добър борец, в конкуренцията на такива експерти в борбата под коша като Перостийска и Дойчинова. За Перостийска вече отдавна не се изненадваме, че е с най-много блокове (5) и в този кръг (за 9-и път от 11 възможни). Вече започваме да обръщаме внимание обаче и на "окупацията" от една нейна съотборничка на друга от малките класации - тази за асистенции. За втори пореден път и общо четвърти досега през сезона Ивелина Вранчева е номер едно на кръга по показателя завършващи подавания - в случая със 7.
 
След 12-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 25.8 - и борби в нападение - 4.1), Гергана Колева (точки - 23.1 - и отнети топки - 3.11), Стефка Митева (общо борби - 11.4 - и борби в защита - 8.3), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.6) и Вера Перостийска (блокове - 3.6).

ТОП 10 НА 12-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи