Дунав Еконт взима хърватска ветеранка


Дунав Еконт взима хърватска ветеранка
Катарина Мърчела
19-12-2008 10:47

Дунав Еконт е на път да се подсили с опитната хърватска баскетболистка Катарина Мърчела. Родената през 1975 година състезателка идва от Кади ла Сеу от испанската първа лига, където тя стартира сезона.
 
Мърчела има добра кариера, особено в Турция където сменя 4 отбора – Бешикташ, Ари Колежи, Боташ и Мерсин. Играе две години също и в Госпич Индустроградня, а има опит и във френското първенство за отбора на Екс Прованс.
 
Позната още като Катарина Малоча, тя играе финал на Адриатическата лига през 2006 и 2008 години и четвъртфинал за ФИБА Еврокъп през миналия сезон. В 11 мача в този турнир прави средно по 8.2 точки и 5.5 борби, а постижението й в регионалната Адриатическа лига е 8.1 точки и 5.1 борби.
 
Мърчела е била част от националния тим на Хърватия от 2000 до 2005-та година.
 
Този сезон обаче 33-годишната хърватка се представя далеч под очакванията. Испанското първенство се оказва доста силно за нейните възможности и тя играе в 7 мача със средни показатели от 1.0 точка и 1.3 борби за 8.7 минути игра във всеки един от тях.
 
Мърчела е висока 190 сантиметра и играе на позиции 4 и 5. Очевидно Дунав Еконт търсят засилване в подкошието слд като се знае, че Даниел Пейдж е с договор до март и след това участието й в шампионата на България не е сигурно. Американката има желание да се пробва в WNBA, а камповете преди началото на новото първенство отвъд океана започват точно напролет.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи