Уейд надигра Брайънт, Леброн победи Мело


Уейд надигра Брайънт, Леброн победи Мело
Уейд стреля през Коби (сн. AP Photo)
20-12-2008 10:19

Дуейн Уейд беше неудържим в нападение, а отборът на Маями показа такава защита на ЛА Лейкърс, каквато не бяха срещали до този момент през сезона. Звездата на Маями отбеляза 35 точки, включително тройка от 10 метра в края на третата четвърт и бе в основата на успеха на Хийт над Лейкърс с 89-87. Шампионите на Западната конференция от миналата година вкараха най-малко точки в мач от началото на тази година в НБА.
 
Коби Брайънт отбеляза 28 точки за Лейкърс, включително и много труден кош през двама бранители 41.7 секунди преди края. С него той намали на 88-86, но по-късно пропусна да изравни при изтичащо време и Хийт поднесоха една от озненадите на вечерта в лигата. Освен, че вкараха най-малко точки, Лейкърс направиха и рекордните 21 грешки в един мач за този сезон.
 
В същото време шампионите на НБА Бостън Селтикс постигнаха 17-а поредна победа. Рей Алън вкара 27 точки, а Кендрик Пъркинс рекордните в кариерата си 25 за успеха на Бостън над Чикаго Булс със 126-108.
 
Селтикс имат възможност да изравнят рекорда за поредни победи в цялата история на клуба в неделя, когато играят с Ню Йорк Никс. Те все още ще са далеч от рекорда в НБА за най-много мачове без загуба, който се държи от ЛА Лейкърс през сезон 1971-72 – 33 срещи без загуба.
 
В срещата между други две от олимпийските звезди на САЩ – Леброн Джеймс и Кармело Антъни, Кливланд надигра Денвър като гост със 105-88. Джеймс завърши с 33 точки, 10 борби и 8 асистенции за победителите от Кавалиърс, а литовският център Жидрунас Илгаускас се завърна в игра с отбелязани 23 точки.
 
Победата на Кливланд е 22-а за сезона срещу само 4 загуби, но тя идва като гост на един от добрите тимове на запад – Денвър и опроверга скептиците, които ги отписват от битката за титлата този сезон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи