Македонци спрягат Докузовски отново за Лукойл Академик


Македонци спрягат Докузовски отново за Лукойл Академик
Докузовски може да поеме отново Лукойл
20-12-2008 17:11 | в-к Нова Македония

Бившият треньор на Лукойл Академик Марин Докузовски е пред завръщане в клуба. Специалистът, който в миналото води националния треньор на Македония, а в момента е начело на Фершпед Работнички се спряга в баскетболните среди на страната, че до края на годината ще поеме отново българския шампион, съобщава вестник „Нова Макдеония”. 
 
Изданието казва, че Лукойл Академик загуби преди двадесетина дни от Левски, което се прие като сензация и в същия момент играе много слабо в турнира на Еврокъп след като едва миналия вторник постигна първи успех след три поредни загуби. За Докузовски това би било втори път начело на Лукойл Академик след като води отбора в периода 2005-2007, а преди това бе и помощник на Тити Папазов в този клуб.
 
Именно слабите мачове на Лукойл Академик са главни причини, откакто Докузовски се спряга в ролята на спасител за убедително най-добрия баскетболен клуб в България през последните десетина години.
 
„Изобщо не е тайна, че първият човек в клуба Валентин Златев и аз сме големи приятели с Докузовски и до голяма степен го ценим като баскетболен специалист. Въпреки това, трябва да опровергая, че в момента мислим за промяна на нашия треньор, което трябва да бъде условие за привличането му. Истина е, че Докузовски бе в играта да стане треньор на тима през лятото, преди старта на сезона. Тогава той заяви, че има ангажименти към Работнички и не може да дойде в София. Ние го разбрахме и продължихме да търсим други варианти за треньор на отбора,” казва за изданието Сашо Везенков, спортен директор на Лукойл Академик.
 
Въпреки опровержението, директорът на Лукойл Академик накрая на краткия разговор с Нова Македония подметна някак между редовете, че не е изключен варианта Докузовски отново да стане треньор на този клуб.
 
„Това, което ви казах се отнася за сегашното положение в клуба. В никакъв случай не означава, че няма да го търсим отново Докузовски, ако в един момент ръководството на клуба реши, че има нужда от промяна на треньора на Лукойл. Оставаме на мнение, че той е правилното решение за нас, но само ако съвшаднат нещата както трябва,” допълни Везенков за македонското издание.
 

Според неофициални източници от Македония, Докузовски има дългогодишен договор с Работнички. Това означава, че евентуалното му заминаване от македонския клуб трябва да бъде одобрено от ръководството на 13-кратния шампион на Македония. В момента

първенството на нашата съседка в в пауза до 24-и януари.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи