Лукойл Нефтохимик завърши годината с победа


Лукойл Нефтохимик завърши годината с победа
Даниела Георгиева (20 т.) навлиза в отлична форма
20-12-2008 23:49

Баскетболистките на Лукойл Нефтохимик приключиха 2008 година успешно. Момичетата на Петко Маринов изковаха своя 11-и успех в „А” група, след като се наложиха с 94-69 над самоковския Рилски спортист.
 
Както и в предишния домакински мач на бургаския тим, срещу Славия, и този път първата част бе най-завързана и равностойна, след което всичко се разви по познат сценарий. Бургаската публика за пореден път пак демонстрира, че и е все едно кой с кого играе и почти не обели дума за подкрепа в мача, все едно е на театрална постановка. Изключение правеха група младежи от втория ред, които май единствени знаеха къде се намират.
 
Споменатата първа четвъртина завърши при 23-21. След това момичетата на Иван Лепичев започнаха да обстрелват грешно коша на домакините и това повлия негативно за тях откъм резултат.
 
Така доста по-лесна за Лукойл Нефтохимик се оказа втората част, в която отборът-домакин надделя с 29-15. Интересен развой на резултата имаше в третата четвъртина, която завърши 18-18. В последната част бургазлийки отново поеха инициативата и закриха десетте минути с 24-16.
 
Три минути преди края на мача от игра бе отстранена Олена Самбурска от Лукойл Нефтохимик, която натрупа в своя актив пет лични нарушения и седна на пейката.
В същия момент капитанката Елена Йоловска получи неприятна контузия в рамото, но стисна зъби и довърши мача.
 
Най-резултатна за бургаския отбор бе Даниел Кръчър, която отбеляза 26 точки. С 20 т. поздрави публиката появилата се в игра като резерва Даниела Георгиева, която четири пъти порази целта от зоната за три точки. Припомняме, че тя се завърна в игра само преди месец, след възстановяване от тежка контузия. Елена Йоловска добави 18 точки и 8 борби, а Самбурска - 13 точки и 7 асистенции, преди да излезе за 5 фаула.
 
За гостите 19-годишната Христина Иванова направи поредния си силен мач с 28 точки и 5 борби. Връстничката й Стефка Митева пък записа вече 6-и дабъл дабъл този сезон - 13 точки и 11 борби. Митева обаче пропусна 7 от 8-те си опита от наказателната линия, а никоя от останалите в отбора не успя да запише двуцифрен актив от точки, за да подкрепи в нападение усилията на двете момичета.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи