Берое 07 би с 28 и почти си върна "дълга" на Славия


Берое 07 би с 28 и почти си върна "дълга" на Славия
Нели Пашева с 15 точки, 4 борби и 3 асистенции
21-12-2008 01:17

Отборът на Берое 07 си върна на Славия Термострен за разгромната загуба с 89-60 през октомври като сега в Стара Загора спечели със също толкова убедителното 87-59. Интересното е, че все пак онази победа на софиянки бе с една точка повече от сегашната на Георги Божков и неговите момичета, така че ако се стигне до изравняване на двата тима в края на редовния сезон, за крайното класиране и по-изгодното място в схемата на плейофите отборът на Славия би имал приоритет. Засега не се очертава подобно нещо, след като Берое 07 все повече набира скорост (тази победа бе четвърта поредна) на 4-тото място във временното класиране с актив 6-6, докато софиянки са 7-и в таблицата с 4-8.
 
Берое 07 този път показа, че е по-опитният от двата отбора, макар и едва през второто полувреме, когато реализира превъзходството си. За разлика от загубения в София мач, сега тимът можеше да разчита на стабилното присъствие под коша на Златина Калоферова. Тя се завърна в игра преди около месец след въстановяване от контузия на коляното и, след трудно начало, сега прави трети пореден добър мач, като само един кош не й достигна за дабъл дабъл - 8 точки, 10 борби и 3 асистенции.
 
За Славия пък разликата е, че през октомври лидер на отбора бе Теодора Петрова, а сега в тази роля трябваше да влезе друга опитна състезатлека, току ще завърнала се от чужбина - Зоя Станоева. Тя бе най-резултатна за столичния тим с 15 точки, но плътната защита на Берое 07 доведе и до много нейни пропуски. В отсрещната половивна на игрището пък Станоева бе принудена да направи 5 фаула и да напусне преждевремнно, още в началото на последната четвърт. През второто полувреме младите й съотборнички, още докато тя бе на терена, се пречупиха пред по-рутинирания съперник, а след излизането й от игра всичко бе ясно.
 
Първото полувреме обаче протече равностойно. През първата четвърт Берое 07 така и не можа да поведе с повече от 5 точки разлика, а накрая на частта допусна дори обрат - 20-21 след точно 10 минути игра. Зрителите в залата Стара Загора имаха още повече поводи за притеснение, когато техният отбор изоставаше в резултата и през почти цялата втора четвърт. Разликата стигна дори до 8 точки в полза на столичния тим, когато Станоева наниза тройка за 26-34 точно в средата на четвъртината. После обаче в продължение на почти 2 минути никой не можа да вкара, а в оставщите три минути старозагорки се хвърлиха на щурм, отбелязвайки 12 точки срещу само 4 на Славия до почивката, за да поведат с 40-38 след първото полувреме.
 
През второто полувреме момичетата на Борислава Мандур първо не можаха изобщо да се "разпишат" в продължение на повече от три минути, а за още почти 4 минути до 37-ата имаха само 4 отбелязани точки. За сметка на това Ралица Нанева и Катя Кордова бяха "във вихъра си", вкарвайки кош след кош и до края на третата част мачът вече бе решен в полза на техния отбор - 69-49. През четвъртата, започнала със споменатото вече изваждане от игра на най-опитната състезателка на Славия, и двата тима не играха на 100 % - състезателките на гостуващия отбор като че ли се бяха примирили със загубата, а тези на Берое 07 решиха да се "смилят" над тях, забравяйки, че макар и малко вероятно, може и да се окаже важно победата им да бъде с повече от 29 точки.
 
Катя Кордова бе най-добра в мача с 25 точки, 6 борби, 3 асистенции и 3 отнети топки. Другите три с двуцифрен точков актив за успеха на Берое 07 са Ралица Нанева и Албена Бачкова - с по 16 т. - и Нели Пашева - 15.
 
Освен Зоя Станоева, за софийския тим най-много вкараха Стефка Николова - 14 т. - и Лиляна Илиева - 12. Цветелина Николова овладя 12 борби, но остана с 9 точки и се размина с дабъл дабъл, който и без това нямаше да е голямо утешение при подобна загуба.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ 07 - СЛАВИЯ ТЕРМОСТРЕН
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи