Ненад Чанак няма да играе повече за Лукойл Академик


Ненад Чанак няма да играе повече за Лукойл Академик
Чанак също бе освободен
21-12-2008 14:35

Сърбинът Ненад Чанак повече няма да е част от състава на Лукойл Академик, съобщава официалния сайт на клуба. Решението бе взето трудно от ръководството на "студентите", тъй като той бе един от най-добрите и коректни професионалисти в тима през миналия сезон.
 
Клубът продължава с политиката си на подмладяване на отбора, като в момента се гледа и към следващия сезон. Баскетболистите на Лукойл Академик ще имат договори и за сезон 2009/10 с цел изграждане на ядро от ключови играчи, които да допринесат за постигането на поставените цели на тима. Така и младите треньори на българския шампион ще могат да работят в по-спокойна атмосфера и да се разгърнат напълно в работата си. В следващите дни ще бъде обявено и новото попълнение на тима, което ще играе на позиция "4".


От днес отборът на Лукойл Академик е в почивка. Ристе Стефанов и Лимайър Голдуайър се прибраха по родните си места, а Антъни Ейкинс остана в България. Любо Минчев събира баскетболистите на 27 декември, за да се стартира подготовката за мачовете срещу УНИКС Казан и Динамо Москва в Еврокъп и срещите от Националната лига.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи