Калоян Иванов спечели "българското" дерби в АСВ


Калоян Иванов спечели "българското" дерби в АСВ
Калоян Иванов (сн. ACB.com)
21-12-2008 17:38

ВивеМенорка победи Гранада в „българското” дерби в едно от най-силните първенства в Европа – испанската АСВ. Двамата национали – Калоян Иванов от Менорка и Филип Виденов от Гранада играха за своите тимове и по времето когато бяха на терена се пазеха взаимно. Победа със 78-74 извоюваха домакините от ВивеМенорка, а успехът им бе извоюван в последната четвърт.
 
Победата изкачи ВивеМенорка на 12-то място с 5 победи от 13 изиграни срещи, докато Гранада е на 8-мо с актив от 7 победи и 7 загуби.
 
Иванов игра близо 12 минути, хвана 3 борби и отбеляза 1 точка. Виденов пък вкара кош и фал и завърши само с 3 точки за 12 минути.
 
Най-добър за победителите бе познатият у нас с гостуването на БК Киев гард Пу Джитър, който сега защитава цветовете на Менорка. Той вкара 29 точки, от които 4 тройки. Американският център Къртис Борчард пък отбеляза 24 точки за гостите.
 
Испанските отбори ще бъдат едни от малкото, които няма да почиват идния уикенд и ще играят срещите си от 15-ия кръг. ВивеМенорка гостува на Кахасол Севиля. Гранада обаче ще изиграе срещата си с Уникаха в Малага веднага след Нова година, на 4-ти януари.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи