Очаквана победа на Спартак за край на 2008 година


Очаквана победа на Спартак за край на 2008 година
Тодор Тодоров с 22 точки и 9 борби
21-12-2008 20:43

След като допуснаха непредвидена загуба у дома от Евроинс Черно море миналата седмица, днес баскетболистите на Спартак Плевен записаха седма победа в шампионата на Националната Баскетболна Лига. Срещу съперник като Сливен едва ли момчетата на Дарин Великов са очаквали нещо по-различно, а крайния резултат от 94-57 в тяхна полза говори сам по себе си за разликата в класите между двата съперника.
 
Победата доближи Спартак Плевен плътно зад Левски в класирането на НБЛ след 11 кръга. Плевенчани имат 7 победи и 4 загуби, колкото и Евроинс Черно море. Една победа повече има Левски, а Лукойл Академик – следващия съперник на Спартак в първенството има 10 победи на първото място. Шампионите ще гостуват в Плевен на 9-ти януари 2009 година.
 
Играчите на Събин Маринов, които изиграха за последен път домакинството си в Ямбол се държаха що годе прилично през първото полувреме. Те вкараха в първите две части по 18 точки, а на почивката губеха само с 9 – 36-45. За тяхно съжаление обаче през второто полувреме отпускане в редиците на домакините доведе до бързо нарастване на разликата в полза гостите и интрига до края нямаше.
 
Дарин Великов използва всички свои налични състезатели в игра,а още през седмицата бе пуснал преждевременно във ваканция американското крило Роб Престън. В тази среща треньорът на гостите даде възможност на баскетболисти, които в повечето случаи са резерви да получат повече минути на терена. За сметка на това титуляри като Хрисимир Димитров и Илия Станков бяха само по 10 минути в игра.
 
При създалата се възможност Тодор Тодоров направи много силен мач и вкара 22 точки, хвана 9 борби и отне 2 топки от съперника. Цветослав Острев и Саша Топчов добавиха по 12 точки, а Илия Станков и Росен Софрониев останаха с по 11.
 
За домакините много силен мач направи Милен Димитров, който завърши с 16 точки и също толкова борби. Освен него, други двама добавиха по 12 точки – Цветомир Бенчев и Тодор Тенев.
 
Срещата в Ямбол между Сливен и Спартак Плевен бе последната в НБЛ за 2008 година. Отборите изиграха по 11 мача, а вече се оформиха и отделните групи, които се борят за различни цели в този редовен сезон. Лукойл Академик едва ли ще бъде свален от първата позиция, за местата от 2-5 ще се борят четири отбора – Левски, Спартак Плевен, Евроинс Черно море и Рилски спортист, следват Ямбол и ЦСКА в битка за 6-7-о място, а Сливен няма как да се помръдне от последното 8-о място. До края на второто завъртане остават три кръга, но след това отборите ще изиграят трето и четвърто, тоест ще се срещнат всеки с всеки по 4 пъти до края на редовния сезон. Предстоят интересни срещи през новата 2009 година, дано и качеството на предложения баскетбол е по-голямо.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН – СПАРТАК ПЛЕВЕН


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ  
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)
 

ТОП 10 НА 11-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи