Травис Питърсън - MVP на 11-ия кръг в НБЛ


Травис Питърсън - MVP на 11-ия кръг в НБЛ
Травис Питърсън
22-12-2008 05:01

В 11-ия кръг на Националната баскетболна лига центърът на Рилски спортист Травис Питърсън просто разби конкуренцията в класацията на BulgarianBasket.com за най-полезен на кръга! Досега през този сезон победителите в тези подреждания неизменно бяха с коефициент на полезност от 29 до 36, а сега изведнъж - 56. Абсолютен рекорд за сезона до момента, постигнат с наистина феноменалното представяне на младия американец при победата на Рилецо насред София срещу ЦСКА. Рекорд, който ние прогнозираме, че ще остане такъв и за целия сезон, освен ако не бъде подобрен от... самия Питърсън. Причините за това смело предположение (има още много време, докато разберем дали ще стане така) са две: 1. от ден на ден все по-впечатляващата игра на Травис Питърсън в българския шампионат и в Балканската лига; 2. това, че той е на практика водач във временното класиране за MVP на сезона - с най-висок среден коефициент измежду играчите, които не са напуснали отборите си и имат достатъчен брой изиграни мачове. Едно е сигурно обаче - в лицето на 23-годишния янки, за когото този сезон е дебютен в професионалния баскетбол, Рилски спортист има истинско транферно попадение.
 
Рекордният коефициент 56 за Питърсън се оформи след 38 отбелязани точки (второ най-добро постижение за сезона след 41 на Маркъс Хол от Левски преди два кръга), при това с отлична успеваемост на стрелбата от игра - 16/20, включително 3/4 от зоната за три точки - и 100-процентова от наказателната линия - 3/3. Освен това той овладя 16 борби, а си помогна и с 2 асистенции, 2 отнети топки и 3 блока.
 
На второ място (в случая - по-скоро "първо сред всички останали") с коефициент 27 е самородният талант от Полски Тръмбеш Милен Димитров, който въпреки загубата на неговия Сливен от Спартак Плевен, впечатли всички в зала "Диана" в Ямбол с дабъл дабъл от 16 точки и 16 борби, към които добави и 3 блока. Със същият брой "чадъри" като Питърсън и Димитров се отличи и един от двамата играчи с коефициент 25 - Атила Сантош от Евроинс Черно море. Бразилецът на всичкото отгоре "копира" и броя точки и борби (по 16) на Милен Димитров, но остава четвърти в класацията за MVP на кръга заради повечето отбелязани точки в актива на другия, постигнал същия коефициент - Тодор Тодоров от Спартак Плевен.
 
След 11-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Кени Аделеке (коефициент - 25.1, общо борби - 12.6 - и борби в нападение - 3.7), Маркъс Хол (точки - 23.2), Байрън Сандърс (общо борби - 12.6 - и борби в защита - 9.0), Бранко Миркович (асистенции - 5.0), Кори Макинтош и Асен Великов (отнети топки - по 2.3) и Майкъл Ърл (блокове - 2.1).

ТОП 10 НА 11-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи