Красимир Генов е треньор на 2008 във Видин, а мъжете на Видабаскет са отбор на годината


Красимир Генов е треньор на 2008 във Видин, а мъжете на Видабаскет са отбор на годината
Генов и Видабаскет са номер 1 във Видин
22-12-2008 12:55 | viasport.bg

Наставникът на Видабаскет Красимир Генов бе избран за треньор на 2008 г. във Видин, а мъжете на клуба съответно за отбор на годината.  Наградите бяха връчени на традиционния „Бал на спортиста”, организиран от Сдружение екология, спорт и туризъм.
 
Юбилейното 10-то издание на спортния бал се проведе в ресторант „Бонония” гр.Видин на 20.12.2008 г., но баскетболистите на Видабаскет отново пропуснаха събитието поради участие в състезания- мъжете в Русе за последния кръг от ДП, а юношите в Севлиево на турнир от ДП при подрастващите.

Тържеството уважиха видинският митрополит, областния управител, кметът на града, председателят на ОбС, общински съветници, гости и директори на водещите фирми във Видин.
                       
Видабаскет получава приза за 4-та поредна година, но най-голямото признание за работата в клуба получи Краси Генов, който е ст.треньор на мъжкия, юношеския и кадетския отбор. Детско-юношеските гарнитури, водени от Генов, от началото на състезателната година нямат допусната загуба в държавното първенство и са еднолични лидери в регионална група „Мизия”. Мъжете са с амбиции за влизане в тройката на „А” група и започнаха много силно участието си в тазгодишното първенство с 4 поредни победи. Впоследствие се получи спад в играта, голяма част от основните състезатели получиха контузии и закономерно отборът отстъпи от лидерските позиции, но запазва шансовете за постигане на поставените цели. Предстои много работа през зимната пауза, анализ на изминалия полусезон, като не са изключени и някои промени в състава.
                       
На церемонията по награждаването кметът на Видин инж.Румен Видов отличи работата на Красимир Генов като треньор и изтъкна приноса му в спортния живот на Видин и като състезател. Също така кметът заяви, че призът „Треньор на годината” ще бъде връчен на специална пресконференция в Община Видин поради ангажиментите на Генов с мъжкия отбор и невъзможността да участва на бала.
                       
Допълнителни награди получиха президентът на Видабаскет Даниел Кирилов и Атанас Иванов, който е в разширения състав на националния кадетски отбор на България. Също така в класацията на женското направление третото място бе отредено на мини момичетата на Видабаскет, които участваха в софийската група „Витоша” през изминалия държавен шампионат.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи