Даниел Димитров: След тази загуба бях длъжен да подам оставката си


Даниел Димитров: След тази загуба бях длъжен да подам оставката си
Димитров пое вината върху себе си
22-12-2008 21:27 | Позвънете Новини

Наставникът на баскетболния клуб Евроинс-Черно море Даниел Димитров днес депозира молба за напускане. В мотивите за оставката си спецът поема отговорността за слабата игра на отбора му срещу Левски, която доведе до загуба с 56-78 в зала "Христо Борисов" в събота. Преди това обаче отборът записа много добро представяне, като победи "сините" и Спартак (Плевен) като гости и ще зимува на трето място във временното класиране на Националната баскетболна лига.

"Аз имам претенции да се чувствам като отговорен и морален човек. Така че след тази загуба бях длъжен да подам оставката си. Нямаме право да играем по такъв начин пред пълна зала и да разочароваме така феновете. Добре, че входът беше свободен. В противен случай трябваше да връщаме пари на хората. Аз съм последният човек, който е предполагал, че ще вкараме само 56 точки на Левски. Играли сме и срещу по-силни съперници, особено в Балканската лига, и не сме се представяли толкова слабо. За това се чувствах длъжен да предприема този ход. Просто моето мислене като човек е такова. Поемам цялата отговорност за загубата от Левски", сподели пред "Позвънете Новини" Димитров.

Ръководството на отбора ще реши дали да приеме оставката на младия специалист между Коледа и Нова година. Зам.-председателят на клуба Симеон Варчев призна, че президентът Асен Христов е в чужбина и когато се върне ще бъде взето решението. Треньор №1 на Варна на ХХ век призна, че ще сподели мнението си единствено пред Христов, чието ще е крайното решение за бъдещето на наставника.


От днес на обяд баскетболистите са разпуснати в почивка. Те се събират за първа тренировка отново на 26 декември, ден след Коледа. Чужденците в отбора са получили по-дълга почивка. Желко Бойович, Майкъл Ърл, Атила дос Сантош и Кори Макинтош ще се присъединят към своите съотборници на 3-и януари.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи