ЦСКА освободи Оморогбе, не му дава разрешение


ЦСКА освободи Оморогбе, не му дава разрешение
Носа Оморогбе вече не е играч на ЦСКА
24-12-2008 19:32

Ненормалното поведение на шефовете на ЦСКА продължава с пълна сила. Последният потърпевш е нигерийския гард Носа Оморогбе, който бе освободен от отбора. И ако това е вече нормална практика за господата, които ръководят ЦСКА - Георгиус Стерианополус и Бранислав Прелевич, то буди недоумение защо от клуба не му дават разрешение да отиде да се състезава в друг клуб.
 
Оморогбе, който вчера навърши 19 години дойде в началото на сезона заедно със своя сънародник  Ибрахим Адаму. За това време той игра 9 мача и в тях имаше средно по 4.9 точки и 2.1 борби за 14.2 минути на мач.
 
„Получих половината си заплата в събота и на срещата ми казаха, че съм уволнен. Попитах защо, а те ми казаха, че имат вече много играчи на моята позиция. Бях много изненадан, тъй като от моя страна няма никакви проблеми и дори в последно време мисля, че оправдавах напълно доверието на треньорите,” каза за BulgarianBasket.com Носа Оморогбе. „Имам договор докрая на сезона, Въпреки всичко им казах - няма проблеми, само ми дайте разрешение да ходя в друг отбор отговора бе, че няма да получа такова. Не мога да разбера защо е това отношение и незнам как да реагирам. Имам предложение от Италия, но от ЦСКА не ми дадоха разрешение да ходя там. В същото време съм отстранен от отбора. Това ми е първо излизане в Европа и мислех, че отбор с традиции и име като ЦСКА е добър избор. За съжаление останах много разочарован от отношението на ръководителите в ЦСКА. Искат от мен да напусна хотела на 27-и и получих билет да си заминавам за Нигерия. Аз обаче искам да получа разрешение да се състезавам за друг клуб и няма проблеми да си тръгна. Незнам защо се отнасят така с всичките си играчи.”
 
Случаят с Носа Оморогбе е един от многото такива, които зачестиха през последната година, откакто Стерианопулос и Прелевич ръководят отбора. Бяха отстранени по странни причини някои от символите в последно време в ЦСКА, а те все така си остават неприкосновени. Докога всички ще търпят безобразието на двама чужди хора, наричащи себе си бизнесмени и ръководители да уронват престижа не само на ЦСКА, но и на баскетбола у нас. Дайте ясно да се разбере и хората от БФБ трябва колкото се може по-бързо да вземат някакви мерки, преди да е станало доста късно – тези хора нямат място в българския баскетбол. Простотиите и мизерните им постъпки нямат край и трябва по-скоро да бъдат елиминирани. В момента ЦСКА прилича на всичко друго, но не и на отбор от Националната Баскетболна Лига. Преди сезона беше елиминиран един силен Балкан, а една „боксова круша”, какъвто е ЦСКА в момента все още играе в нея. Този ЦСКА е срам за баскетбола ни. В него идват сърби и гърци трето и четвърто качество (с изключение на Милош Шакота, разбира се), които няма къде на друго място в Европа да помиришат терен. Школата е под всякаква критика, организацията на мачовете далеч под нормалното за НБЛ. Е, няма ли някакви методи от страна на БФБ този отбор да бъде наказван и не е ли време този Етичен кодекс да влезе в сила точно в такива случаи като този с Оморогбе и истината да възтържестува.
 
Поставете се на мястото на нигерийския състезател – уволнени, но не ви дават разрешение да ходите на друго място. Неприятно, нали? Що за безочие и наглост трябва да има в тези хора...

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи