Балкан и Рилски спортист ще играят контрола в понеделник


Балкан и Рилски спортист ще играят контрола в понеделник
Рилецо пътува до Ботевград за контрола
27-12-2008 18:41 | Botevgrad.com

В понеделник от 17.30 ч. в спортната зала ще се проведе контролна среща между Балкан и участникът в Националната баскетболна лига Рилски спортист от Самоков. Двубоят се очаква с голям интерес тъй като тази есен в Ботевград гостуваха отбори далеч под класата на нашите момчета и на практика интрига нямаше в нито един от досега изиграните от Балкан мачове в А1, съобщава електронното издание Botevgrad.com.
 
Отборът на Рилски спортист в момента се намира в средата на таблицата на НБЛ - 5-то място, но е с амбиции за медал от тазгодишното първенство. През есента отборът от Самоков записа авторитетни победи над Левски и Спартак Плевен, а представянето им в новосформираната Балканска лига е повече от отлично - отборът заема първо място в група Б с 4 победи и 1 загуба.  В състава на гостите блестят имената на Иван Лилов и на най-добрия чужденец в НБЛ - 208-сантиметровият американски център Травис Питърсън. В отборa има още двама сърби, а треньорският пост се заема от младия македонски специалист Александър Тодоров, с помощник-ботевградчанинът Петър Клечков.
 
Отборът на Балкан до момента е без конкуренция във втория по сила шампионат - А1, като в изиграните до момента девет срещи има записани девет победи със средна точкова разлика от около 50 точки. 
 
Имайки предвид състава и възможностите на двата отбора се очертава доста интересен двубой.  За нашите момчета и треньора им Георги Младенов той ще послужи за своеобразно "сверяване на часовника" с отбор участник в Националната лига и е като част от започналата подготовката на Балкан за предстоящите двубои за купата на България в края на януари. 
 
Входът за срещата е 3 лева, като набраните средства, както и досега са предназначени за развитието на младата смяна на Балкан.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи