Националките вече в пълен състав


Националките вече в пълен състав
И Славчева (отляво) вече тренира с другите в Русе
02-01-2009 23:00

Два дни преди първия си мач от допълнителните евроквалификации, женският национален отбор най-после е в пълен състав, с група от 12 баскетболистки на лагер-сбора в Русе. След кратката почивка за посрещане на Нова Година, вече на разположение на селекционера Николай Боруков за последните два дни от подготовката са и Гергана Славчева и Наталия Топалова. Двете не играха за националния тим в основния квалификационен цикъл през лятото, но сега се отзоваха на поканата, макар и със закъснение, и се очаква да бъдат сред основните фигури в отбора.
 
При Славчева причината да се отложи пристигането й беше, че последният мач за годината на нейния Пул Коменсе в италианската женска лига А1 бе на 28 декември, а след това вече беше време за новогодишната почивка на националките. Топалова пък закъсня по лични причини, като имаше вариант изцяло да откаже участие, при което обаче я грозяха санкции. Евентуалното привикване на друга играеща в Италия състезателка - младата Димана Макариева - е било резервен вариант при евентуално неявяване на Топалова, но сега Боруков се е отказал от услугите й.
 
Тъй като след днешното включване на Славчева и Топалова в заниманията има време само за три тренировки (днешната и утрешните две) с окончателния състав от 12 момичета, в тях Боруков набляга на тактически упражнения и двустранни игри за отработване на комбинациите. Бързото вписване в схемата е наложително и за натурализираната американка Ноел Куин (на снимката по-долу), която пристигна в България само преди седмица и се запозна с новите си съотборнички ден по-късно. На тренировките до момента тя показва завидни физически и технически качества, остава в мачовете да се види дали е успяла да се сработи с останалите за това кратко време.
 
Днес стана ясно, че след гласуване отборът е избрал за капитан плеймейкъра Ивелина Вранчева.
 
Мачът с Украйна е в неделя от 17.30 ч. в зала "Дунав", билетите са по 3 и по 5 лева.
 
Ноел Куин

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи