Николай Боруков: Бяхме изморени в третата четвърт


Николай Боруков: Бяхме изморени в третата четвърт
Боруков разочарован след загубата
04-01-2009 22:25

Селекционерът на България (жени) Николай Боруков:
 
"Украйна е един много силен и опитен отбор, а ние имахме 8 нови играчи в сравнение с лятото и твърде малко време за тренировки, в които те да се сработят. Направихме силно първо полувреме, но то беше с цената на много сили, които хвърлихме при нашата агресивна защита, и момичетата се поумориха. Това се оказа решаващо в третата част, когато не бяхме свежи и допускахме наивни грешки - цели 8 само за тази четвърт, а и често стреляхме прибързано. Умората ни повлия и в борбата под коша, където и без това украинките ни превъзхождат. На всичкото отгоре точно тогава на тях има тръгна и стрелбата - завършиха мача със 7 тройки, въпреки че не би трябвало да ни изненадат с това, след като знаехме много добре за уменията им да вкарват отдалеч.
 
Ноел Куин направи силен дебют и показа качествата си, но за съжаление ние не успяхме да ги използваме максимално. Тя има огромни технико-тактически възможности и бях предвидил комбинации, при които за нея да остава повече пространство, но рядко се получаваше.
 
Шансовете ни за класиране остават, но са много по-малки, защото в Украйна ще ни бъде много трудно. Ако ги бяхме победили днес, щяхме поне донякъде да ги притесним преди мача на техен терен, където иначе имат много силни изяви - например 54 точки разлика срещу Германия... След тази своя победа тук обаче те ще бъдат далеч по-спокойни и уверени и в Киев на нас ще ни бъде много тежко.
 
И в Германия преди това няма да ни бъде лесно - германките са по-преодолим съперник, но у дома са много корави и трудни за побеждаване от всеки един отбор."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи