Лукойл Нефтохимик привлече нова американка


Лукойл Нефтохимик привлече нова американка
Джоунс позира с мениджъра Огнян Томов
08-01-2009 12:35

Женският тим на Лукойл Нефтохимик вече има в редиците си нова американска състезателка. В Бургас през втората част от първенството ще играе родената в Тексас Чанди Джоунс. Тя е на 26 години и играе на позиция 2-3. Висока е 181 сантиметра.
 
Джоунс за последно е играла в Шале-льоз-О във Франция, където прави по 9.8 точки и 2.2 борби в местната лига.
 
Преди това има кариера в Израел (Апоел Тел Авив) и Италия (Парма). С италианския тим тя участва в женската Евролига през сезон 2004/05 и бележи по 11.0 точки и 3.0 борби на мач. Година по-късно със същия отбор, но в друго европейско издание – Еврокъп – прави по 16.2 точки в 10 изиграни мача.
 
Джоунс е играла завършила университеа на Хюстън и има опит в два отбора от WNBA. Тя е била избирана три пъти за играч на сезона в силната конференция USA на NCAA. Заради това, че е номер едно в историята на университета си и конференцията по точки, нейният екип е издигнат в залата на колежа и никой не може да играе с номер 13 повече за Хюстън.


За тимовете на Детройт Шок и Минесота Линкс тя играе 10 срещи през лятото на 2005 година и постижението е доста добро за американската асоциация – 8.1 точки, 3.3 борби и 3.0 асистенции.
 
Лукойл Нефтохимик подновява шампионата в Русе на 4-ти февруари, когато е поредното дерби в първенството при дамите.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи